ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

«Κούρεμα» Θεοδωρικάκου με εντολή Μητσοτάκη


Κούρεμα Θεοδωρικάκου με εντολή Μητσοτάκη. Aυτό γράφει η «Αυγή» που επισημαίνει πως ο υπουργός Εσωτερικών αναγκάστηκε να προχωρήσει στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων διατηρώντας μεν τη θέση του υπουργού, αλλά έχοντας υποστεί σοβαρό πλήγμα στο πολιτικό του προφίλ Σε ρεπορτάζ της.. Hλέκτρας Βισκαδουράκη αναφέρεται ότι πρόκειται για απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αναθέτει στον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο καθήκοντα τα οποία από την 9η Ιουλίου 2019 του αποστερούσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με την «Αυγή» το βαθύ κούρεμα στις αρμοδιότητες του Τάκη Θεοδωρικάκου καθρεφτίζει τη δυσαρέσκεια των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου για μια σειρά χειρισμών του υπουργού Εσωτερικών.

Τα φάουλ που έφεραν το άδειασμα

Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου (30.9), ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την επιλογή Θεοδωρικάκου να ανακοινώσει την ετοιμότητά του για τη χορήγηση δωρεάν μασκών στα σχολεία την ίδια ημέρα που η Νίκη Κεραμέως δήλωνε ότι η μάσκα είναι «προσωπικό εργαλείο».
Τη μήνιν Μητσοτάκη συγκέντρωσε η «μη συμμόρφωση» του υπουργού. Την περίοδο της έξαρσης των σχολικών καταλήψεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιχείρησε εκ νέου να εκθέσει την αδιαλλαξία της υπουργού Παιδείας απευθύνοντας κάλεσμα «προς τα παιδιά μας να μπουν στον δρόμο του διαλόγου» καθώς «είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Δεν είμαστε απέναντι»!
Επιπλέον, από το πρωθυπουργικό επιτελείο πήγαζε έντονη δυσφορία, στην αρχή της πανδημίας, για την επιλογή του υπουργού να αποκαλύψει τον κυβερνητικό κυνισμό μέσα από τη φράση «καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός επιχειρηματία»... Υπ' αυτό το πρίσμα, “γαλάζιοι” παράγοντες αφήνουν να εννοηθεί ότι ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του Τ. Θεοδωρικάκου στον επόμενο «δομικό» ανασχηματισμό...