ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

H πανδημία φεύγει, οι γαλέρες έρχονται

Τα 47,5 εκατομμύρια στα ΜΜΕ -11 στο χέρι, 15,5 μέσω των Περιφερειών και 20 με την απαλλαγή από το τέλος συχνοτήτων- έχουν δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό τοπίο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στα νοσοκομεία, ούτε γιατροί και νοσηλευτές που διαμαρτύρονται γι' αυτά.
Τα διεθνή ΜΜΕ εξυμνούν τον Κυριάκο, που είναι ο πιο..
ικανός και αποτελεσματικός πρωθυπουργός της Ευρώπης. Λογικό: στις άλλες χώρες γίνεται κανονικός χαμός, εδώ όλα δουλεύουν ρολόι. Αλλιώς κάτι θα μαθαίναμε.
Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, αφοσιωμένους στο καθήκον τους, και έχουν ξεχάσει πια τι είναι το κράτος της Δεξιάς και πώς ακριβώς λειτουργεί.
Η φωνή της αντιπολίτευσης είναι υποβαθμισμένη και τα κανάλια δεν θέτουν ερωτήματα στην κυβέρνηση.
Στην Ελλάδα της πανδημίας η διαχείριση είναι άψογη. Επιτέλους έχουμε κράτος. Και οι δημοσκοπήσεις, με τα εξαιρετικά βολικά ερωτήματα, το επιβεβαιώνουν: ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος των καταλληλοτέρων και η χώρα τού έχει τυφλή εμπιστοσύνη.
Εν τω μεταξύ, το σκηνικό της επόμενης ημέρας είναι ήδη στημένο.
Οι εργοδότες έχουν καταθέσει τα πιο τρελά τους όνειρα, τα οποία θα γίνουν πραγματικότητα: οι επιχειρήσεις δεν θα υποχρεωθούν να ξαναπροσλάβουν όσους έβγαλαν σε αναστολή σύμβασης, οι μισθοί θα καθηλωθούν στα 500 ευρώ και, αν κρίνουμε από το τι ζητάει ο ΣΕΒ, έρχονται και οι ενοικιαζόμενοι.
Η νέα αγορά εργασίας, που στήνεται όσο εμείς χειροκροτάμε στα μπαλκόνια, δεν θα μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.
Ο κόσμος της εργασίας και η Αριστερά πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να προετοιμαστούν. Μετά θα είναι πολύ αργά.

- από το κύριο άρθρο της «Αυγής»