ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Πρόστιμο γιατί επισκέφτηκαν Α.Τ. για ιατρική βοήθεια σε μετανάστες

Επιβολή προστίμου για άσκοπη μετακίνηση καταγγέλλουν μέλη του συλλόγου Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, που επισκέφτηκαν αστυνομικό τμήμα μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κράτηση μεταναστών που συνωστίζονταν στο ίδιο κελί και ξεκίνησαν απεργία πείνας φοβούμενοι για την υγεία τους.
Σύμφωνα με τον ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ., τα..
μέλη της αντιπροσωπείας του είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η αστυνομία.
Οι δύο από τους καταγγέλλοντες, Θοδωρής Μεγαλοικονόμου ψυχίατρος, Δημήτρης Γεωργίου, γιατρός καρδιολόγος, συνόδευαν ως γιατροί τα δύο μέλη της αντιπροσωπείας Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτική σύμβουλο Περιστερίου, και Χρήστο Βαφειάδη καθηγητή και δημοτικό σύμβουλο Ιλίου, έχοντας όπως αναφέρουν «μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους», τους οποίους δεν μπόρεσαν να δουν.
Στην ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται πως οι αστυνομικοί «όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση. «Η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και των άλλων καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων» σημειώνεται.

«Η απάντηση του διοικητή ήταν "κάντε ένσταση"»

Ακολούθησε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Αντωνία Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη. «Η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση» σημειώνει ο σύλλογος που καταλήγει τονίζοντας:
«Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου,  επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.
»Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και για την προστασία της υγείας όλων, ενάντια στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.»
- απο efsyn.gr