ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Τι καταγγέλλουν οι τεχνικοί για τον Alpha

«Με απειλές και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προσπαθεί η εργοδοσία του ALPHA να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στα αντεργατικά της σχέδια». Aυτο καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) που χθες είχε κηρύξει  στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό.
Η ΕΤΙΤΑ προχώρησε σήμερα σε δεύτερη στάση εργασίας μέσα..
σε 24 ώρες στον ALPHA, διεκδικώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι τεχνικοί του ALPHA έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του σταθμού, ο οποίος επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο -οπότε και πέρασε στον έλεγχο της Μότορ Όϊλ- να περιορίσει τον αριθμό τους.
Είχε προηγηθεί χθές το απόγευμα (18.00- 22.00) άλλη 4ωρη στάση, η οποία κατάφερε να καλυφθεί από τη διοίκηση με εξωτερικούς τεχνικούς, από άλλη εταιρεία.

 Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει:
"Η καθολική συμμετοχή των..εργαζομένων ανάγκασε την εργοδοσία του Alpha να επιστρατεύσει προϊσταμένους και εργαζόμενους στην εταιρία παραγωγής Green Pixel (ιδίων συμφερόντων) προκειμένου να βγει το δελτίο ειδήσεων.
Δε δίστασαν μάλιστα να φέρουν προϊστάμενο από τον ALPHA στο Πικέρμι, στην Κηφισιά να δουλέψει για το δελτίο, “ξεχνώντας” την απαγόρευση πού οι ίδιοι έχουν επιβάλει, να μην έρχονται δηλαδή σε επαφή οι εργαζόμενοι του ALPHA στο Πικέρμι με τους εργαζόμενους στην Κηφισιά λόγω της πανδημίας.
Βέβαια τι αξία μπορεί να έχει η προστασία από την πανδημία μπροστά στον κίνδυνο των εργατικών διεκδικήσεων. Δεν δίστασαν να στείλουν e-mail στους εργαζόμενους και να τους απειλούν λέγοντας ότι: «η εταιρεία αναμένει από κάθε εργαζόμενο να επιδείξει υπεύθυνη στάση, κρίνοντας αν θα πρέπει να συμμετέχει σε μία στάση εργασίας, η οποία γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι παράνομη και συνακόλουθα η συμμετοχή του σε αυτήν επιφέρει και τις σχετικές νόμιμες συνέπειες
Αλήθεια από που προκύπτει ότι η στάση εργασίας είναι παράνομη; Ποιο δικαστήριο αποφάσισε για αυτό; Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες με τις οποίες απειλείτε τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση;
Στο ίδιο e-mail προσπαθούν να «νομιμοποιήσουν» τις αντεργατικές τους επιλογές, λέγοντας πως περιλαμβάνονται στις ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι το 2012. Ξεχνούν σκόπιμα όμως να πουν πώς από το 2012 μεσολάβησαν τρείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες αναίρεσαν τους όρους των προγενέστερων ατομικών συμβάσεων που έρχονταν σε σύγκρουση με αυτές. Ξεχνούν σκόπιμα να πουν πως οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ακολουθούν τους εργαζόμενους ακόμα και μετά την λήξη της μετενέργειας, εκτός εάν εκ των υστέρων οι εργαζόμενοι υπογράψουν κάτι διαφορετικό.
Ο τρόπος που αντέδρασαν στην στάση εργασίας κάνει ξεκάθαρο το λόγο για τον οποίο προσπαθούσαν να μας “πείσουν” να παραιτηθούμε από τον ALPHA και να πάμε στην Green Pixel, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εργαζόμενους που δεν θα αντιστέκονται στις επιλογές της εργοδοσίας, πρόθυμους να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Συνεχίζουμε ενωμένοι να αντιστεκόμαστε στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.
Καλούμε τους συναδέλφους της Green Pixel να οργανωθούν στο Σωματείο μας, να παλέψουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, να παλέψουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.  
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΤΙΤΑ"