ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ο Μόσιαλος, η ΕΡΤ και η παραίτηση της Τρέμη

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής στην LSE, κάνει τη δική του παρέμβαση προτρέποντας τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός: «Οσο πιο προσεκτικοί είμαστε τις επόμενες ημέρες τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στη διαδικασία σταδιακής χαλάρωσης» είπε λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη που έκανε με ευρωπαίους ειδικούς για τον κορωνοϊό. Ηταν μια ενδιαφέρουσα..
τηλεδιάσκεψη, αφού σε αυτήν, όπως έμαθα από τον κ. Μόσιαλο, εξετάστηκαν τα πάντα. Από το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει μονάδες παραγωγής για επτά πιθανά εμβόλια και πώς το εμβόλιο θα είναι προσβάσιμο σε όλους, έως και τον πιθανό χρόνο που θα είναι αυτό έτοιμο. Πότε όμως; Στην καλύτερη περίπτωση, όπως ειπώθηκε, στο τέλος της χρονιάς. Υπήρξε ακόμα συζήτηση και για τα αντισώματα και πόσο αξιόπιστα μπορούν να είναι τα τεστ σε αυτά, αλλά και για τον τρόπο ζωής που αλλάζει ριζικά.
****
Κάποια στιγμή η συζήτηση με τον Ηλία Μόσιαλο πήγε στην τηλεόραση (με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα) και στην παραίτηση της Ολγας Τρέμη από την ΕΡΤ. Να σημειώσω εδώ πως όταν ο κ. Μόσιαλος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΕΡΤ, που πάντοτε είχε αυτό το περίεργο πρόβλημα του ομφάλιου λώρου με την εκάστοτε κυβέρνηση. Τότε, μου είπε, συνάντησε πολλές δυσκολίες και αντιδράσεις. Και εσωτερικές αντιδράσεις από το ΠαΣοΚ, αλλά και από την τότε αντιπολίτευση που τον κατηγορούσε ότι εγκαταλείπει τις συχνότητες της ΕΡΤ και τις αφήνει στους Τούρκους και στους Σκοπιανούς. Αν τον άφηναν τότε, ίσως, λένε οι ειδικοί περί την τηλεόραση, η ΕΡΤ να ήταν σε καλύτερη μοίρα.
- από τον ΒΗΜΑτοδότη