ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Moλότοφ στον ΣΚΑΪ

Μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ, πέταξαν στις 3 τα ξημερώματα 4 άτομα. Σύμφωνα με το σταθμό, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν και έριξαν 3 μολότοφ στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου.
Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους στο δυτικό τμήμα και πέταξαν τρεις μολότοφ που δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές και εξαφανίστηκαν..
Στο σημείο έσπευσαν τρία περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ υπήρξε κινητοποίηση και των σεκιουριτάδων του σταθμού. Οι δράστες πρόλαβαν να φύγουν.
Σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε εκπομπή δήλωσε: «Καταδικάζω, εκ μέρους της κυβέρνησης, κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου και των μέσων ενημέρωσης. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες».
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β' Πειραιώς, Γιάννης Ραγκούσης, σε ανακοίνωση του ανέφερε:
«Δεδομένη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με μολότοφ κατά του ειδησεογραφικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή.
Η κυβέρνηση, που, ως αντιπολίτευση, σε αντίστοιχη περίπτωση είχε προβεί σε βαρύγδουπες πολιτικές καταγγελίες, οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης και να τους οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.» 


H EΣHEA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.
Η βία και η απόπειρα φίμωσης των Μέσων Ενημέρωσης ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στην απόπειρα εκφοβισμού τους.