ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Πρετεντέρης: Ο ιός σε διαλύει κυριολεκτικά

Πως περι-γράφει ο δημοσιογράφος τη μάχη του με τον κορωνοϊό

"Σας είχα πει εξ αρχής οτι «κι αυτο θα περάσει». Ε, λοιπόν περασε. Μετα απο μέρες συμβίωσης, οι δρόμοι μας με τον κορονοϊο χώρισαν". Aυτό έγραψε χθες στο twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης  αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας που είχε.
Σήμερα επανέρχεται και μέσα..
από ΤΑ ΝΕΑ περιγράφει την μάχη του με τον κορωνοϊό. O Πρετεντέρης μετά από τρισήμισι εβδομάδες (26 ημέρες για την ακρίβεια, όπως λέει ο ίδιος) ανάρρωσε πλήρως. Στο κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Πρώτον, ακόμη και με ήπια συμπτώματα (όπως στην περίπτωσή μου), ο ιός σε διαλύει κυριολεκτικά. Σε καταβάλλει απίστευτα. Θέλει οικονομία δυνάμεων και προσπάθεια για να το αντιμετωπίσεις, ηρεμία και ξεκούραση.
Δεύτερον, αν κατάλαβα καλά, ο κορωνοϊός δεν έχει κανόνες, ούτε δεδομένα. Κάνουμε λοιπόν υπομονή, ακούμε τους γιατρούς ευλαβικά, πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, προσαρμοζόμαστε σε ό,τι μας ζητούν- και κομμένες οι εξυπνάδες!..
Τρίτον, είναι ίσως η χειρότερη κι η πιο ακαλαίσθητη στιγμή να τσακωνόμαστε για το “δημόσιο” ή το “ιδιωτικό”, την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, το έτσι ή το αλλιώς... Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο γελοίες ακούγονται αυτές οι αντιδικίες από κάποιον που έχει δύσπνοια στο κρεβάτι. Να γίνουμε όλοι λοιπόν πρώτα καλά. Να γίνουμε όλοι καλά και θα τα βρούμε όλα. Στη στιγμή τους, αλλά μόνο τότε.
Τέταρτον, ξέρω κι αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους. Τους οικείους και φίλους, το ιατρικό προσωπικό, τους συγγενείς, τους μακρινούς και τους γείτονες, όλους τους κατοίκους της χώρας μας. Ε, λοιπόν, τώρα θέλει λίγη καλή καρδιά. Ευγένεια. Ανθρώπινη συνύπαρξη. Ενδιαφέρον. Ανοχή. Άντε και καμία τρυφεράδα. Με άλλα λόγια, δεν θα πάθετε τίποτα αν σταματήσετε μερικές εβδομάδες να βρίζεστε στο Twitter.
Σε ό,τι με αφορά, σας ευχαριστώ όλες και όλους».