ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η ανευθυνότητα της «ζούλας»

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις έναν πατέρα, σχετικά νέο σε ηλικία άνθρωπο, να πηγαίνει με αγκαλιά το παιδί του για να κοινωνήσουν στη ζούλα.
Είναι πιο σοκαριστική η πράξη του πατέρα από την εγωπαθή αθλιότητα του παπά που κάλεσε τους πιστούς, τους οπαδούς του, να κοινωνήσουν στη ζούλα.
Η κρυφή «κοινωνία» που είδαμε μέσα από τις φωτογραφίες που.. δημοσίευσε το zougla.gr (για να μην ξεχνάμε να αναφέρουμε και τις πηγές) είναι ό,τι πιο αποκρουστικό είδαμε στην Ελλάδα τις άγριες μέρες της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού.
Είπαμε, η Εκκλησία, κάποιοι από τους παπάδες της έχουν τόσο μεγάλο το «εγώ» τους που κάνουν επίδειξη δύναμης.
Επιδειξίες οι παπάδες που αγνοούν τις οδηγίες της πολιτείας και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.
Όσο άθλιος είναι αυτός που θέλει να πάει στο χωριό του για Πάσχα άλλο τόσο και ο ρασοφόρος που παίζει με το θρησκευτικό αίσθημα του κάθε πολίτη και τον παρασύρει σε ένα «γύρο του θανάτου».
Και οι δύο, οι ανεύθυνοι, παίζουν με τη ζωή όλων μας. Παίζουν με την συνέχιση και αυστηροποίηση των μέτρων, παίζουν με την ανέχεια των πολιτών που όσο τραβάει η καραντίνα φτωχοποιούνται.
Παπάδες και πολίτες, όσοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα προφύλαξης, είναι οι σύγχρονοι προδότες της πατρίδας που λένε ότι αγαπάνε.
Ο πατέρας που βάζει το παιδί του να πιει την «κοινωνία» με το ίδιο κουταλάκι που την ήπιαν κι οι άλλοι ενήλικες κανονικά θα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα και να του αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού του για τουλάχιστον όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση που βιώνουμε.
Γιατί ο παπάς κάνει επίδειξη δύναμης, ο ενήλικας που πάει να κοινωνήσει κάνει επίδειξη αδιαφορίας για τους άλλους και περιφέρει την έπαρσή του, το παιδί όμως; Ένα μωρό στην αγκαλιά τι φταίει;
Είναι κρίμα που «χαλάσε» ο καιρός. Γιατί ο ανοιξιάτικος ήλιος και οι θερμοκρασίες που ανέβηκαν στην παρούσα άγρια κατάσταση που ζούμε δεν είναι «καλός», είναι ό,τι πιο κακό μπορούσε να μας βρει.
Αυτός ο καιρός απέδειξε ότι δεν ήταν και τόσο «υπεύθυνη στάση» οι άδειοι δρόμοι. Μόλις άνοιξε ο καιρός βγήκαν στους δρόμους λες και δεν τρέχει τίποτα.
Αυτά όμως θα γινόντουσαν.
Τώρα που αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα νομίζω ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να μας κάνει ένα διάγγελμα και να καταγγείλει όλους τους υπαλλήλους του παπάδες που παίζουν στα ζάρια την ασφάλεια ενός λαού.
Είναι τιμή και καθήκον η θρησκευτική λατρεία για κάποιον που πιστεύει αλλά είναι μεγαλύτερη τιμή και καθήκον η προσφορά στην πατρίδα.
Ας αφήσουν τις κρυφές «κοινωνίες» και τις κρυφές λειτουργίες γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται επικίνδυνοι για όλους μας.
Και η πολιτεία να δείξει μηδενική ανοχή και να κόψει πρόστιμα και στους παπάδες.
Οι ανεύθυνοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι: και αυτοί που κυκλοφορούν με τζιν και κοντομάνικα τώρα που έπιασαν οι ζέστες και όσοι φοράνε ράσα.

Γιάννης Καφάτος / viewtag