ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 50 ετών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου.
Ο Γιάννης Τριανταφύλλου δούλεψε πολλά χρόνια στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», πραγματοποιώντας δεκάδες συνεντεύξεις με ξεχωριστά πρόσωπα και διεθνείς προσωπικότητες. Αρκετές από τις συνεντεύξεις του δημοσίευσε..
στη στήλη που διατηρούσε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», με τίτλο «Σημείο Συνάντησης».
Μεταξύ αυτών ήταν του Πίτερ Αρνέτ, του πρώτου δυτικού δημοσιογράφου που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σε μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν το 1997.
Αίσθηση είχε κάνει και η συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφύλλου με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και αργότερα σύμβουλο του πρώην προέδρου Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, για την οικονομική κρίση και την Ευρώπη.
Στο «Σημείο Συνάντησης» φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και η συγγραφέας-κόρη του διάσημου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο εξηγεί όλα τα μυστικά του Σύμπαντος.

H EΣΗΕΑ για τον θάνατο του Γιάννη Τριανταφύλλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του συναδέλφου Γιάννη Τριανταφύλλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία μόλις 51 ετών.
Ο Γιάννης Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Το ανήσυχο πνεύμα του και η ανάγκη του να εξερευνήσει νέους ορίζοντεςΑπο τον έφεραν στην Αθήνα, όπου σπούδασε σε ιδιωτική Σχολή Δημοσιογραφίας (1995-1996) και αμέσως μετά, το 1996, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», στη σύνταξη και εκφώνηση του πολιτικού δελτίου ειδήσεων. Ταυτόχρονα συνεργαζόταν με τα περιοδικά «Παγκόσμιοι» και «01» και είχε την αρχισυνταξία στην ηλεκτρονική εφημερίδα «SPORTLINE». Την ίδια χρονιά άρχισε η συνεργασία του με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και την ενότητα «Η ζωή είναι εδώ» καθώς και με τα περιοδικά «NITRO» και «BIG».
Από το 1999 έως το 2002 ήταν μόνιμος συντάκτης της «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και του περιοδικού «Έψιλον» και συνεργαζόταν με τα περιοδικά «STATUS» και «LIFE & STYLE» των εκδόσεων Λυμπέρη.
Πραγματοποίησε πλήθος συνεντεύξεων με πρόσωπα επικαιρότητας και διεθνείς προσωπικότητες, οι περισσότερες από τις οποίες φιλοξενήθηκαν στη στήλη που διατηρούσε στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Σημείο Συνάντησης».
Λίγο πριν κλείσει η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ο Γιάννης Τριανταφύλλου δούλεψε για περίπου δύο χρόνια από το γραφείο που διατηρούσε η εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη.
Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει μία προσωπική ιστοσελίδα, την PopLike.gr όπου διοχέτευε το πλούσιο δημοσιογραφικό ταλέντο του, με θέματα ποικίλης ύλης, για την πολιτική ζωή, τις τέχνες και τις επιστήμες.
Ο Γιάννης Τριανταφύλλου ήταν πολύ αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, στους οποίους θα μείνουν αξέχαστα, η οξυδέρκεια, το πνεύμα και το χιούμορ του. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με πάθος και διορατικότητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.