ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Εργαστήριο με 35 δημοσιογράφους για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Ζητήματα που άπτονται της παραπληροφόρησης και τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου συζήτησαν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο διήμερου εργαστηρίου (25-26 Ιουνίου), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, 35 δημοσιογράφοι από το.. ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας ΜΙΑ, ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν θέματα, όπως οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και οι πολυτομεακές προσεγγίσεις για την καταπολέμησή τους.
Συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους μελλοντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων εκπαιδευτικών συναντήσεων και τη δημιουργία ενός κόμβου ψηφιακών επικοινωνιών στη Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.
Το εργαστήριο συνδιοργάνωσαν το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας ΜΙΑ, το Παγκόσμιο Κέντρο Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC), η Αμερικανική Υπηρεσία Παγκόσμιων Μέσων (USAGM) και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Προοπτικών, με τη στήριξη των πρεσβειών των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία.
Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από το GEC και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ του USAGM και του ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2018 για να σηματοδοτήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτο: Ν. Αρβανιτίδης)