ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Όταν ο Αυτιάς σκαμπίλισε τον Μητσοτάκη

του Χρήστου Ξανθάκη

Τη σκηνή την είδαμε στην τηλεόραση, δεν ξεχνιέται. Πήρε συνέντευξη ο Αυτιάς απ’ τον Μητσοτάκη και στο τέλος βγήκε και του είπε:
«Τώρα που κλείσαμε την κουβέντα, θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα διπλό ευχαριστώ. Σας το οφείλω δημοσίως. Μου κάνατε πρόταση να είμαι..
υποψήφιος όπου ήθελα και ό,τι άλλο ήθελα. Σας ευχαριστώ πρώτα γι’ αυτό και το δεύτερο, μου δώσατε ένα διαβατήριο ζωής όταν την Μεγάλη Τετάρτη καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον και μου είπατε: “Γιώργο δεν μπορούσα να διαχειριστώ τη μεγάλη αγάπη του κόσμου σε σένα” και ότι εν πάση περιπτώσει η ζωή είναι μπροστά».
Και συμπλήρωσε κλείνοντας:
«Εάν σας αδικήσω ποτέ ή υπουργό, το τηλέφωνο είναι εδώ».
Κι έκλεισε το ματάκι…
Αυτά, βεβαίως, είναι όσα είδαμε εμείς απ’ τις κάμερες, γιατί όταν έσβησαν οι προβολείς το άλλαξε το τροπάριο ο Γιώργαρος! Το «Έθνος» έχει αποκλειστικά τον διάλογο:

Αυτιάς: Κυριάκο, δεν ξηγήθηκες καλά…
Μητσοτάκης: Πώς είπατε;
Αυτιάς: Τον Γιώργη τον Αυτιά, στα μούτρα τον έφτυσες…
Μητσοτάκης: Συγγνώμη, είστε εντάξει;
Αυτιάς: Άκου Κυριάκο, για να μη σε πω και κάπως αλλιώς, όπως σε λένε στα τουίτια, εγώ δεν είμαι κανένας κλανιάρης να σε φοβάμαι. Το χέρι άμα σηκώσω, με το δαχτυλίδι το NBA MVP Award, θα τα μετρήσεις όλα τα δόντια στην παλάμη.
Μητσοτάκης: Φοβούμαι ότι πρέπει να κληθεί το σεκιούριτι. Παραλογίζεσθε…
Αυτιάς: Φιλαράκι, μην αφήσω την καρέκλα μου μόνο, δεν θα το πιστεύεις αυτό που θα γίνει εδώ μέσα. Στον τοίχο θα σε κολλήσω και θα σε κάνω ταπετσαρία Λώρα Άσλευ όλο λουλούδια.
Μητσοτάκης: Ρε που μπλέξαμε…
Αυτιάς: Με βλέπεις εμένα ρε που σου μιλάω, είμαι δημοσιογράφος, λέω μόνο αλήθειες. Μισό εκατομμύριο σταυρούς θα έπαιρνα έτσι και με κατέβαζες στο Ευρωψηφοδέλτιο. Κι εσύ μου κατέβασες το βρακί…
Μητσοτάκης: Μη γίνεσθε χυδαίος, σας παρακαλώ.
Αυτιάς: Σιγά μη γίνομαι και Θηβαίος! Γέλασες πουλάκι μου; Γιατί δε γελάς ρε, δεν σ’ αρέσει το χιούμορ του Γιώργου;
Μητσοτάκης: Επιμένετε να μιλάτε για τον εαυτό σας στο τρίτο πρόσωπο…
Αυτιάς: Όπως θέλω να μιλάω, είμαι ο Γιώργης ο Αυτιάς, πήρα μισό εκατομμύριο σταυρούς στις εκλογές!
Μητσοτάκης: Όχι ακόμη.
Αυτιάς: Δικοί μου είναι, στην αγκαλιά μου, τα ψηφαλάκια μου. Τα σταυρουδάκια μου, ούτε στα Μετέωρα δεν έχει τόσους σταυρούς, ούτε στο Άγιο Όρος. Ούτε στο Πρώτο Νεκροταφείο, γατάκια!
Μητσοτάκης: Νομίζω ότι ήρθε να αποχωρίσω. Καλημέρα σας.
Αυτιάς: Πουθενά δεν θα πας. Εδώ θα κάτσεις ν’ ακούσεις τον πόνο μου. Γιατί είμαι ο Χουλκ!
Μητσοτάκης: Φρουρά! Φρουρά!! Φρουράααααα.
- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (23/6/2019)