ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να εφαρμόσει αμέσως την Κ.Υ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ να εφαρμόσει αμέσως και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά προσκόμματα την μισθολογική Κ.Υ.Α. για τα δημόσια Μ.Μ.Ε.
Ειδικότερα για τους νέους που εντάσσονται στο εισαγωγικό αυξημένο μισθολογικό κλιμάκιο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί.. απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να κάνει χρήση μνημονιακού νόμου για τμηματική καταβολή της μισθολογικής διαφοράς που προκύπτει, σε βάθος τετραετίας! Πολλώ δε μάλλον που η σχετική δαπάνη είναι ασήμαντη για το μέγεθος της μισθοδοσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ακόμη ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα Δημόσια Μέσα τυγχάνει άμεσης εφαρμογής. Κατά συνέπεια οι υπηρεσίες της ΕΡΤ θα πρέπει να υπολογίσουν τις αλλαγές που επιφέρει στις ημέρες καλοκαιρινής άδειας και τους λοιπούς όρους της.
Kαλούμε, τέλος, τη Διοίκηση της ΕΡΤ να ολοκληρώσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και λάθη τους υπολογισμούς των ποσών που οφείλουν ή έχουν να λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι με βάση την Κ.Υ.Α. περί συμψηφισμού και να τους ενημερώσει αναλυτικά και επίσημα.