ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

Φίλε μου, ιδιωτικέ υπάλληλε

3ο σποτ Χριστοφορίδη: η αλήθεια και τα γαλάζια ψέματα

Με ένα νέο -τρίτο κατά σειρά- σποτ του, παρεμβαίνει στον πολιτικό διάλογο της προεκλογικής περιόδου ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο τομέα της Β' Αθήνας, Γιώργος Χριστοφορίδης. Με το βίντεο διάρκειας 2,5 λεπτών, που ανέβασε..
στα social media, απευθύνεται αυτή τη φορά στον ιδιωτικό υπάλληλο και τον καλεί να σκεφτεί τις επιπτώσεις που θα είχε στη ζωή του η εφαρμογή της πολιτικής που ευαγγελίζεται η ΝΔ: η 7ήμερη εργασία, το "ξεπερασμένο" 8ωρο, το τέλος στα δώρα Χριστουγέννων, οι αλλαγές στο "αντιπαραγωγικό" επίδομα ανεργίας, στον κατώτατο μισθό, η επαναφορά του υποκατώτατου.
Ο Γιώργος Χριστοφορίδης έχει ανεβάσει άλλα δύο βίντεο (ένα που απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους και ένα στους δημοσίους υπαλλήλους), τα οποία συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στα social media.Αναλυτικά, η ανάρτηση που συνοδεύει το τρίτο σποτ του δημοσιογράφου:
"Φίλε μου, ιδιωτικέ υπάλληλε,
Ξέρεις καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θιασώτης της 7ήμερης εργασίας. Για να ακριβολογούμε, είναι λάτρης του 40ωρου, που θα απλώνεται στις 7 μέρες (μέσο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, ανεξαρτήτως Σαββατοκύριακων και υπερωριών).
Άλλωστε, για τη λογική της ΝΔ, η 7ήμερη εργασία αποτελεί κίνητρο για την επιχειρηματικότητα. Αρα, το πενθήμερο αποτελεί εμπόδιο.
Επίσης, το επίδομα ανεργίας είναι «αντιπαραγωγικό». Αρα, η σωστή γαλάζια λογική είναι να μειωθεί δραστικά.
Και το δώρο Χριστουγέννων δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είναι λάθος να το περιμένουν οι Έλληνες, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σωστό είναι να ΜΗΝ το περιμένουν.
Φίλε μου, ιδιωτικέ υπάλληλε,
Αν κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και μιλήσουμε, ενδεχομένως να μη συμφωνήσουμε για το τι πρέπει να γίνει αύριο στη χώρα.
Όμως, σίγουρα, αν θέλουμε να λεγόμαστε λογικοί άνθρωποι, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο τι έγινε χθες.
Εγιναν τα εξής, λοιπόν…
  • Η ΝΔ μείωσε δια νόμου τον κατώτατο μισθό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε.
  • Η ΝΔ θέσπισε τον χυδαίο υποκατώτατο μισθό για τους νέους, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.
  • Με τη ΝΔ η ανεργία έφτασε στο αρνητικό ρεκόρ του 27,7%, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα στο 18,1%.
  • Με τη ΝΔ η μερική απασχόληση μεγαλούργησε, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ οι 2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης.
Αυτά είναι τα δεδομένα, άσχετα από τα ψέματα που ακούς δεξιά και δεξιά.
Η τελική απόφαση είναι δική σου. Στις 7 Ιουλίου.
Γιώργος Χριστοφορίδης,
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας".