ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Το Ασύνταχτο Μέτωπο και ο διαφημιστής της ΕΣΗΕΜ-Θ

Tην προσπάθεια μετατροπής της ΕΣΗΕΜ-Θ «σε εταιρεία, σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που θα λειτουργεί με όρους αγοράς» καταγγέλλει η παράταξη «Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων». Σε ανακοίνωση που μας εστάλη αναφέρεται:
"Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης Συντακτών επιβιώνουν σε συνθήκες.. ανεργίας, υποαπασχόλησης και εργασιακής ανασφάλειας, η πλειοψηφία του δ.σ. βρήκε την απάντηση με την πρόσληψη ενός διαφημιστή!
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε την πρόσληψη μέσω του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ ενός συγκεκριμένου διαφημιστή και μάλιστα με διαδικασίες fasttrack, χωρίς ούτε μια προκήρυξη της θέσης, έτσι για τα προσχήματα. O διαφημιστής θα δουλεύει με καθεστώς μερικής απασχόλησης και ποσοστά έως και 25% για κάθε διαφήμιση-χορηγία!
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Ποιες είναι οι ανάγκες που οδηγούν στην πρόσληψη διαφημιστή; Ποιο κενό θα καλύπτει; Το επιχείρημα είναι ότι θα εργαστεί σε πεδία όπως η εκτύπωση του ημερολογίου ή η γιορτή με τα δώρα των παιδιών. Γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχίσουν να το κάνουν οι έμπειροι εργαζόμενοι στον διοικητικό μηχανισμό ή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου; Θα φέρει χρήματα λένε για δαπανηρές εκδηλώσεις όπως το press_photostories που κοστίζει 10.000 ευρώ!
Σε κάθε περίπτωση, ως Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια μετατροπής της Ένωσης Συντακτών σε εταιρεία, σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που θα λειτουργεί με όρους αγοράς.
Θέλουμε μια Ένωση που θα λειτουργεί μαχητικά, για χάρη των μελών της, που θα δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στα μέλη της που βρίσκονται στην πιο αδύναμη θέση, που θα λειτουργεί εκπαιδευτικά δείχνοντας σε όλους την αξία της ενεργούς συμμετοχής σε έναν κοινό, συνδικαλιστικό χώρο που υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον.
Για μία Ένωση, συνδικαλιστικό σωματείο, και όχι εταιρεία με όρους αγοράς.
Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων"