ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΛΑΕ: Οι εν αναμονή υπουργοί Μητσοτάκη...

...έρχονται από τα βάθη του συστήματος της λιτότητας και της καταστολής

Από το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Τα πρόσωπα που αναμένεται να καλύψουν τις υπουργικές θέσεις, εφόσον η ΝΔ  εκλεγεί κυβέρνηση εκπροσωπούν απόλυτα το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο..
  υπόσχεται μια θητεία θατσερισμού, καταστολής και ξηλώματος των  τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των μεγάλων
επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο συντονιστικό ρόλο του  κυβερνητικού έργου πρόσωπα που επιτέλεσαν κρίσιμο ρόλο στις μνημονιακές  κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως ο Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ και πρώην διευθυντής του Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ, είναι δηλωτική της ασύδοτης αντιλαϊκής πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει, μέσω της  δικαίωσης όσων έφεραν και υπηρέτησαν τα εγκληματικά μνημόνια.
Αλλά ούτε οι «παλαίμαχοι» της λιτότητας και του παλαιοδικομματισμού  φαίνεται ότι θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού Υπουργική καρέκλα φαίνεται  να ετοιμάζεται και για το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προορίζεται για το Υπουργείο «Προστασία του Πολίτη», μία θέση στην
οποία «διέπρεψε» στο παρελθόν εφαρμόζοντας σωρηδόν το δόγμα της καταστολής, των «επιχειρήσεων – σκούπα» και των μαζικών προσαγωγών και  συλλήψεων διαδηλωτών.
Την τιμητική τους στην ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχουν, ασφαλώς,  τα γνωστά (ακρο) δεξιά – χέρια του όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και πρόσωπα από το σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα του κομματικού Μηχανισμού  της ΝΔ (Ντόρα Μπακογιάννη, Σταϊκούρας, Χατζηδάκης κ.ά.).
Ανάμεσα στις …καινοτομίες που σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης εντάσσεται και η  μετατροπή του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» σε Υπερ-υπουργείο στο  οποίο θα υπάγεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής! Δείχνει, έτσι, ξεκάθαρα την πρόθεση της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της  μετανάστευσης με ωμή καταστολή και αυταρχισμό, σε πλήρη σύμπλευση με τη
ρατσιστική πολιτική που υποστηρίζει απέναντι στα αδύναμα τμήματα της  κοινωνίας όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Όποια και να είναι η τελική σύνθεση της ενδεχόμενης κυβέρνησης  Μητσοτάκη, είναι πρόδηλο ότι επιδιώκεται να εφαρμοστεί μια επικίνδυνη  πολιτική που θα συνδυάζει την ακραία λιτότητα, το τσάκισμα των φτωχών  και αδυνάτων με την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών.

Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, δεν είναι λύση η προσφυγή στις απατηλές  «προοδευτικές» διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε πιστά τα πιο σκληρά  μνημονιακά μέτρα και δη στο όνομα της αριστεράς στρώνοντας το δρόμο για  την κατασταλτική διαχείριση της κοινωνίας σε ευαίσθητους τομείς, όπως  έκανε με την εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό.
Η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες και τη στήριξη της ριζοσπαστικής  αριστεράς. Μόνο με ξεσηκωμό και αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας μπορούμε να υπερασπιστούμε τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Χρειάζεται στήριξη της αριστεράς που αγωνίζεται και ενώνει.  Στήριξη της Λαϊκής Ενότητας για τους αγώνες της κοινωνίας!"