ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Στοπ στις αυξήσεις των διοδίων της Αττικής Οδού

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διά του Χρ. Σπίρτζη, ανέστειλε χθες την απόφαση του παραχωρησιούχου, της Αττικής Οδού, να αυξήσει το αντίτιμο των διοδίων στα 3 ευρώ από 2,80 ευρώ για τα Ι.Χ. από την 1η Ιουλίου.
Με διάταξη που περιέχεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, η αναστολή ισχύει έως ότου ολοκληρωθεί ο διενεργούμενος έλεγχος, από τον..
οποίο θα προσδιοριστούν η διάρκεια παραχώρησης και ο χρόνος επιστροφής της Αττικής Οδού στο Ελληνικό Δημόσιο.
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ανήγγειλε η Αττική Οδός Α.Ε. με ανακοίνωσή της προεξοφλώντας τη δικαίωσή της.
Όπως αναφέρει, «οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο, όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες -στο σύνολό τους και όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο- θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».
Κάνει λόγο για παρεμπόδιση «της καθ' όλα νόμιμης αύξησης των διοδίων», πολιτευόμενη, αφού υποστηρίζει ότι «πάνω από την αξιοπιστία της χώρας και του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλόμενου, συνεπούς προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των επενδυτών, προτάσσεται το πολιτικό κόστος, με θύμα το κράτος δικαίου».
Επαναλαμβάνει δε ότι οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση και πως «μέχρι το τέλος του 2018 η απόδοση της επένδυσης των μετόχων ανήλθε σε 6,23%, η οποία υπολείπεται σημαντικά του συμβατικά ανώτατου προβλεπόμενου ορίου του 13,1%».