ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Οργή Μπελαβίλα για τις δηλώσεις Μαρινάκη

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, απάντησε στις δηλώσεις (22/01) του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τόνισε πως «η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης («Πειραιάς Νικητής») μέχρι και το 2017 όταν και..
παραιτήθηκε λόγω των εκκρεμοτήτων που είχε με τη Δικαιοσύνη, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Νίκο Μπελαβίλα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
«Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι; Ποιες ακριβώς είναι οι περγαμηνές και η παρακαταθήκη τους;» αναρωτήθηκε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός που με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής, επιτέθηκε στην κυβέρνηση καλώντας «να αντιληφθούμε πως αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει ούτε επί χούντας στην Ελλάδα».
Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε «τις εικόνες με τα παιδάκια να υποφέρουν από τα δακρυγόνα» και τόνισε πως «αντί αυτοί που κυβερνούν να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό, κάθονται και τον κοροϊδεύουν».

«Ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014,
ανακάλυψε την... πόλη και την αυτοδιοίκηση»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας, δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές του εφοπλιστή. «Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης "ξέφυγε". Μέσα στον πανικό του αναγκάστηκε να εξέλθει από το χρυσοποίκιλτο ασφαλές περιβάλλον του και να κάνει για πρώτη φορά πολιτική ομιλία!», σχολίασε.
Απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε ο Β. Μαρινάκης, ο Νίκος Μπελαβίλας απευθυνόμενος στον «υπόδικο εφοπλιστή» που «επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων» υπογράμμισε πως «τόσο ο ίδιος όσο και ο επισκέπτης στον Πειραιά, δήμαρχος, δεν γνωρίζουν τη δράση μας τόσα χρόνια, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις ως ''Λιμανιού της Αγωνίας'' και των Πειραιωτών, που βρισκόμαστε σε κοινά μετερίζια από το 1999».
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται αναφορά στην πανεπιστημιακή ιδιότητα του Νίκου Μπελαβίλα, και τις δεκάδες μελέτες του και παρεμβάσεις για τον Πειραιά. «Δεν περιμέναμε να έχει επιστημονικές γνώσεις, ούτε να τις αναζητά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Β. Μαρινάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014, ανακάλυψε την... πόλη και την αυτοδιοίκηση και αποφάσισε ότι θέλει να την κάνει "σπίτι του", όπως ομολογεί ή και χωράφι του, ακόμα καλύτερα, προσφέροντας λίγες ελεημοσύνες».
Καταλήγοντας, σημειώνει πως «είναι φανερό ότι ο υβριστής ολιγάρχης και ο εκλεκτός του απερχόμενος δήμαρχος επιδιώκουν να υψώσουν στον Πειραιά σημαία ευκαιρίας, όπως αυτές που έχει στα καράβια του ο... πατριώτης κ. Μαρινάκης» όμως, «οι πειραιώτες, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν αυτό το κατήφορο. Η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα».

 πηγή: efsyn.gr