ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Απεβίωσε ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος

Σε ηλικία 58 ετών πέθανε ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.
Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε το 1962. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών- Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της..
Σορβόνης, θέμα της διατριβής του, «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου.
Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), «Το δάσος των παιδιών» (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος, 2008), και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, «Τρεις μανίες», (Εστία, 1992).
Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με την εφημερίδα Αναγνώστης, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων.
Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του ’70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές.
Mέχρι που αρρώστησε είχε τη μόνιμη εβδομαδιαία στήλη «Ψηφίδες της πόλης» στο ένθετο «Νησίδες» της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ η εφημερίδα φιλοξένησε και την τελευταία συνέντευξη του ίδιου («Χρ. Αγγελάκος: Είμαι ευτυχισμένος όταν γράφω…», 28.10.2017).