ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

«Να μην μείνουν ατιμώρητοι»

Και ενώ το πρωί της Τετάρτης το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωνε ότι απέτρεψε οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής και κατάλυσης της δημοκρατίας από άτομα που κινούνταν με ειδικό εξοπλισμό, ακόμα και με χάρτες των σημείων εισόδου, την οποία εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στο Διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα thepressproject.gr, έβλεπαν το φως της δημοσιότητας πρόσωπα και βιντεοσκοπημένες..
ομιλίες που σχετίζονται άμεσα με την κυριακάτικη επίθεση των ταγμάτων εφόδου πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Στο βίντεο “Ώρα Ξεσηκωμού Μακεδονία”, που αποκαλύπτει το thepressproject.gr, απεικονίζεται η φερόμενη εκπρόσωπος των διοργανωτών του συλλαλητηρίου Γεωργία Μπιτάκου, οκτώ ημέρες πριν το συλλαλητήριο, να αναφέρει πως “είναι όλα τα παιδιά μου ετοιμοπόλεμα και ετοιμόμαχα και ετοιμάζονται για να δώσουν αν χρειαστεί και τη ζωή τους.
Και δεν είναι λόγια υπερβολής αυτά. Εδώ που φτάσανε τα πράγματα, αν χρειαστεί, ναι, θα δώσουμε και τη ζωή μας, όπως την έδωσε ο Κωνσταντίνος ο Κατσίφας”. Ακόμη, αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για την ημέρα του συλλαλητηρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων, “και να ξέρετε... γιατί δεν μπορούν όλα να ειπωθούν βεβαίως δημόσια, ότι δεν θα κατεβούμε έτσι απλά. Κρατήστε μόνο αυτό, τίποτε άλλο...”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται στο πλευρό της Γεωργίας Μπιτάκου και ο “Αφρικανός” (φωτό) από τη Νάουσα ή Δημήτρης Ανθρακέας, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ήταν από τους “μάχιμους” ακροδεξιούς που πρωτοστάτησε στην επιχείρηση εισβολής στη Βουλή και έχει καταγραφεί στα πλάνα των άγριων συγκρούσεων με την αστυνομία. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει δημοσιευτεί οκτώ ημέρες πριν από το συλλαλητήριο και αποτελούσε “κάλεσμα” της διοργανώτριας στο συλλαλητήριο.
Χθες, από αυτή εδώ τη στήλη κάναμε ειδική μνεία στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γ. Μπιτάκου στην επιχείρηση εισβολής των ακροδεξιών στο Κοινοβούλιο, καθώς αυτή με τηλεβόα στις σκάλες δίπλα από τον Άγνωστο Στρατιώτη, καλούσε τον κόσμο να εισβάλει στο κτήριο για “να περάσουμε μέσα στο σπίτι μας”.
Σήμερα, και υπό το βάρος των αποκαλύψεων του thepressproject.gr και τον συσχετισμό προσώπων με ονοματεπώνυμο, εμπρηστικών δηλώσεων και καταγεγραμμένων πράξεων βίας όπως αυτά έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ίσως είναι η ώρα του καταλογισμού ευθυνών για όσους και όσα η Νέα Δημοκρατία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει και να καταδικάσει κρυπτόμενη πίσω από τις αθλιότητες του αντιπροέδρου της.

Πέτρος Κατσάκος / Αυγή