ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Μητσοτάκης κοπιάρει Πρετεντέρη - Κανέλλη

Φανατικός αναγνώστης των «ΝΕΩΝ» ο Κυριάκος

Σε παράδοση τείνει να εξελιχθεί η συνήθεια του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και των λογογράφων του να αντιγράφουν τους αρθρογράφους των «ΝΕΩΝ» σε κάθε κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή. Ακριβώς μια εβδομάδα πριν, την περασμένη Πέμπτη σημειώναμε οτι αυτή η συνήθεια δεν θα τους βγει σε καλό. Και το φαινόμενο.. επαναλαμβάνεται μια εβδομάδα μετά! Αφου εχθές πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε απο το βήμα της Βουλής τα λόγια των αρθρογράφων του συγκροτήματος Γιάννη Πρετεντέρη και Ηλία Κανέλλη!
Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε στην ομιλία του φράσεις απο το προχθεσινό άρθρο του Πρετεντέρη αναφέροντας αρχικά το παράδειγμα που χρησιμοποιεί και ο δημοσιογράφος οτι «Οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής ονομάζονται Νοτιοαφρικανοί και όχι Αφρικανοί»! Ενώ σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στο σώμα ρωτάει «Ξέρετε πώς ορίζει την ελληνική Μακεδονια το κείμενο που υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς»; Και απαντά με τα λόγια του Πρετεντέρη – επίσης, απο το προχθεσινό του άρθρο: «Ως βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους»! Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κοπιάρει τον Ηλία Κανέλλη που έγραφε στη στήλη του για το άρθρο των καθηγητών του ΑΠΘ Γκλαβινη και Στεφανιδη: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα μόνα Μακεδονικά Ροδάκινα που θα υπάρχουν θα ειναι αυτά που θα παράγονται στη Βόρειο Μακεδονια. Αν ο όρος Μακεδονικά Ροδάκινα χρησιμοποιείται απο τους βεροιωτες παραγωγούς στις διεθνείς συναλλαγές τους και η χρήση του προκαλεί σύγχυση ως προς την προέλευση των προϊόντων τους, θα υποχρεωθούν να τον αλλάξουν».

- από το enimerosi24