ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΤ: Προσωπική η τοποθέτηση του δημοσιογράφου

Πολλά και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η ανταπόκριση δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 από τα σύνορα με τα Σκόπια, στο δελτίο που μεταδόθηκε στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, λέγοντας: «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο.. Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ».
Αμέσως ο ρεπόρτερ απάντησε: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».
Η Διοίκηση της ΕΡΤ έσπευσε να απαντήσει υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Η εν λόγω αναφορά αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επ’ ουδενί λόγω δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΡΤ.  Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν. Η ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προασπιστεί το δικαίωμα του πολίτη για έγκριτη και πλουραλιστική ενημέρωση».