ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν επιθυμούμε μία πόλη «αποθήκη ψυχών»

«Δεν επιθυμούμε μία πόλη «αποθήκη ψυχών», αλλά φιλοξενίας, αρμονικής συνύπαρξης, ασφάλειας και δημοκρατίας, χωρίς τον φόβο και το μίσος», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και νυν υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες. «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι για εμάς αναπόσπαστο στοιχείο μιας σύγχρονης πόλης,.. ώστε να είναι ανοιχτή και ασφαλής για όλους και όλες» προσθέτει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «F&M Voice» ο Ν. Ηλιόπουλος, σημείωσε πως η δημοτική Αρχή της Αθήνας έχει πλέον «μεγάλα περιθώρια για την άσκηση πολιτικών στην κατεύθυνση της ένταξης αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης και συνολικά στις δραστηριότητές της, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναγνωρίζει ότι «σε κομμάτια της γειτονιάς των Εξαρχείων, εμφανίζονται συμπεριφορές βαθιά αντικοινωνικές, από ομάδες που είτε βαφτίζονται κατ' ευφημισμόν πολιτικές είτε εμπίπτουν σε αυτό που ονομάζουμε οργανωμένο έγκλημα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα ήμουν αιθεροβάμων αν δεν το αναγνώριζα». Ωστόσο, σημειώνει ότι «η ρητορική της ΝΔ κρύβει για άλλη μία φορά άγνοια και η άγνοια οδηγεί στον φόβο» και χαρακτηρίζει οξύμωρο να λέγεται ότι είναι «άβατο» μία περιοχή, η οποία σφύζει από νέους ανθρώπους, από φοιτητές και από διαφορετικές κουλτούρες».