ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία στα ΜΜΕ του Βορείου Αιγαίου

Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του Βορείου Αιγαίου που είχαν κηρύξει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα ενημέρωσης της Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) με αίτημα «να εκδικαστούν οι υποθέσεις, να ..
σταματήσουν οι επιθέσεις και η τρομοκρατία κατά των δημοσιογράφων» .
Tελικά όμως αναβλήθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου του 2019 λόγω παρελεύσεως ωραρίου, η προγραμματισμένη για σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δίκη σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου που επιτέθηκε διαδικτυακά κατά δημοσιογράφων της Μυτιλήνης. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής, να προταχθούν οι δυο αυτές δίκες.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε μέσω του διαδικτύου κατά δυο δημοσιογράφων, το Σεπτέμβριο του 2017 και το Σεπτέμβριο του 2018 και κατηγορείται, στην πρώτη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή και απειλή. Και στη δεύτερη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ας σημειωθεί ότι μετά τις μηνύσεις που είχαν υποβάλει οι δημοσιογράφοι, ο παραπάνω συνελήφθη και στις δυο περιπτώσεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Κατά του συγκεκριμένου ατόμου που κατηγορείτο σήμερα, εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων επιθέσεων που πραγματοποίησε διαδικτυακά σε βάρος δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη. Ενώ για το πολυσυζητημένο θέμα των διαδικτυακών επιθέσεων που έγινε γνωστό και προκάλεσε παρεμβάσεις και από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και σχετική εγκύκλιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας, δεν έχει εκδικασθεί καμία υπόθεση, ακόμα και σε πρώτο βαθμό.