ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

The Walking Dead…

Ο Σημίτης και οι σκελετοί της ντουλάπας

Δημοσιογραφικά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης στο capital.gr και τον Χρήστο Χωμενίδη, είναι μια αντικειμενική επιτυχία.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μιλάει συχνά, και σχεδόν ποτέ δεν μιλάει “εκτός συστήματος”. Δηλαδή, εκτός των Μέσων που ανήκουν σε εκείνους που τον στήριξαν στην 8ετη παραμονή του στην εξουσία. Με το πανηγύρι της διαπλοκής, τις απευθείας αναθέσεις, τη βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των μη προνομιούχων. Τα σκάνδαλα. Τα περισσότερα σκάνδαλα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρωθυπουργικής θητείας, στο σύνολο του εύρους της Μεταπολίτευσης.
Ο Κώστας Σημίτης, για χάρη του οποίοι οι δημοσκόποι ανακάλυψαν το πρωτοφανές από..
επιστημονική άποψη εύρημα του “καταλληλότερου”, είπε στον Χρ. Χωμενίδη πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως συνηθίζεται, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, τα γνωστά… “ορφανά”, δηλαδή όσοι ευεργετήθηκαν την περίοδο Σημίτη, αλλά και αργότερα, μέχρι και σήμερα, από τους ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού που εξακολουθούν να κατέχουν καίρια πόστα, ειδικά εκεί όπου υπάρχει… ροή χρήματος, έσπευσαν να τον αποθεώσουν.
Να μας θυμίσουν πόσο σημαντικός ήταν ο Κώστας Σημίτης. Πόσο σπάνιος και ικανός. Πόσο… καταλληλότερος όλων παραμένει. Φυσικά, αυτή είναι η ανάγνωση που κάνουν οι λίγοι. Οι ελίτ. Οι βολεμένοι. Οι ευεργετημένοι. Όσοι έζησαν, και εξακολουθούν να ζουν τον μύθο τους, χάρη στο πανίσχυρο “σύστημα Σημίτη”.
Το πιο σαθρό και διαπλεκόμενο σύστημα της Μεταπολίτευσης. Το σύστημα που άνοιξε το δρόμο για τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010, με την οκταετία της “εθνικής λεηλασίας”. Τότε που χτίστηκαν καριέρες και τακτοποιήθηκαν… γενιές.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων ωστόσο δεν ξεχνάει. Θυμάται. The North Remembers… που θα έλεγε και η Lyanna Mormont στο “Game of Thrones”. Στην Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης των τελευταίων ετών, δεν υπάρχει ανοχή για Walking Dead. Οι σκελετοί κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο στη ντουλάπα.
Mαρίκα Λυσιάνθη (ysterografa)