ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ακριβοπούλου, Καρτερός, Αρβανίτης για το δελτίο της ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων βρίσκετονται οι ιθύνοντες της ΕΡΤ μετά την απόφαση για την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η πλαισίωση του δελτίου με κεντρικούς σχολιαστές της ειδησεογραφίας, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αισίως 9 στον αριθμό, ζυγισμένοι μάλιστα ισομερώς, σε αναλογία 3 – 3 – 3, ώστε να πρόσκεινται στον χώρο της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς. Όπως έγινε γνωστό, η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα αναλάβει τον συντονισμό της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης», στη θέση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, όμως θα έχει και καθήκοντα σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σε τελική φάση, προκειμένου να κλείσει συνεργασία, βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης για κεντρικό σχολιασμό.
Για την ίδια αρμοδιότητα κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει συνεργασία και για τη..
Βούλα Κεχαγιά και τον Γιάννη Πολίτη. Η Αναστασία Γιάμαλη θα αναλάβει επίσης σχολιασμό στο δελτίο.
Συζητήσεις γίνονται και με τον Θανάση Καρτερό. Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος συνεχίζει στην «Αίθουσα Σύνταξης», ενώ ο Μανώλης Κοττάκης διακόπτει λόγω των νέων καθηκόντων του στη διεύθυνση της εφημερίδας «Εστία», ωστόσο ρόλο σχολιαστή θα έχει στις εκπομπές της πρωινής ζώνης. Το όνομα της Λίζας Δουκακάρου που είχε ακουστεί προ ημερών, αφορούσε τότε τη διερεύνηση για τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου.
Οι διερευνητικές επαφές των στελεχών της ΕΡΤ συνεχίζονται και με άλλους δημοσιογράφους και εντός ΕΡΤ και όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Οι σχολιαστές θα εμφανίζονται εναλλάξ με rotation και ανολόγως της θεματολογίας της επικαιρότητας. Το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τις 20 Φεβρουαρίου.
Αγγελα Νταρζάνου (Αυγή)

UPD
Κι ένα σχόλιο του Ν. Τσαγκρή από το fb:
Διαβάζω ότι το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ θα διανθίζεται εκ' περιτροπής, από τρείς αριστερούς, τρείς δεξιούς και τρείς κεντρώους δημοσιογράφους - σχολιαστές. Εννέα δημοσιογράφους με κομματική ταυτότητα δηλαδή. Προκειμένου η κομματικοποίηση της δημοσιογραφίας (και της δημόσιας τηλεόρασης) να γίνει τέλεια, προφανώς.(Τι ντροπή κ. Ουμπέρτο...)