ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Φασιστοειδή απειλούν δημοσιογράφους της ΕΡΤ

«Με ανώνυμες απειλές και ακατονόμαστες ύβρεις κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αποφάσισαν εσχάτως να δώσουν τη μάχη εναντίον της ανεξάρτητης και πλουραλιστικής ενημέρωσης οι θιασώτες του ρατσιστικού μίσους, επισημαίνει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μηνύματα που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές της «Πρωινής Ζώνης» με ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, αφορμή υπήρξε η εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, η οποία κάλυψε δημοσιογραφικά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πέραμα και στη Λάρισα σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής και τις.. αντιδράσεις φασιστοειδών που υπήρξαν.
Φαίνεται όμως ότι η δημοσιοποίηση και η καταγγελία έκνομων πράξεων ενόχλησε κάποιους οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω SMS να απειλήσουν κατ’ επανάληψη, χρησιμοποιώντας υβριστικό λόγο, τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα. Με μηνύματα ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου επιχειρούν να πετύχουν να σιωπήσει ή να αλλοιωθεί η δημοσιογραφική προσέγγιση.
Δεν θα τα καταφέρουν, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.