ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Μπίζνες(!) με ιδιώτες χορηγούς στήνει ο Σφακιανάκης

Το επόμενο βήμα του, τη δημιουργία ενός ινστιτούτου που θα χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες, εταιρίες και ευρωπαϊκά κονδύλια -κινήσεις που παραπέμπουν σε... μπίζνες-, παρουσίασε ο προ ημερών αποστρατευθείς πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
Οπως εξήγησε ο Μ. Σφακιανάκης, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έχει πολιτικές βλέψεις και οραματίζεται να μπει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, «από το Σάββατο που έμαθα ότι θα είμαι ελεύθερος πολίτης άρχισα να υλοποιώ ένα όραμα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου και είχα γράψει σε χαρτί κάποιες σκέψεις». Ενα εικοσιτετράωρο, όπως φαίνεται, ήταν αρκετό για να προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στο«Intercontinental»..  και να παρουσιάσει το «ελληνικό CSI», όπως προανήγγειλαν ιστοσελίδες, φιλικά προσκείμενες στον Μανώλη Σφακιανάκη.
Τι θα είναι αυτό; Ενα ινστιτούτο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη, όπως άφησε να εννοηθεί («ακόμη ένα υπάρχει και είναι στην Αμερική»), το οποίο «ήρθε να υπηρετήσει όλους εμάς τους Ελληνες. Θα είναι δίπλα, σε κάθε νομό. Θα έχει 52 βάσεις σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Σφακιανάκης.
Οσον αφορά το περιεχόμενο του ινστιτούτου, όπως προέκυψε, κάθε άλλο παρά σχέση με το ερευνητικό... CSI θα έχει. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψηφιακή - εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα απευθύνεται τόσο σε παιδιά (εκπαίδευση για προγραμματισμό/κώδικα) όσο και σε επαγγελματίες, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες του διαδικτύου και να μπορούν ακόμη και να αναζητούν μια δουλειά στο εξωτερικό. Εν ολίγοις, πολύ κακό για το... τίποτα.

Παραδοχή
Οταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι εταιρία ή οργανισμός το ινστιτούτο, ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι θα είναι μη κερδοσκοπικό. Παρά ταύτα, παραδέχτηκε ότι θα υποστηρίζεται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν, καθώς και ότι οι εταιρίες που θα χρηματοδοτούν το ινστιτούτο θα το κάνουν μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
Παρότι νωρίτερα έλεγε ότι ο θυμός του για την αποπομπή του από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας «κράτησε μόνο δύο δευτερόλεπτα», καθώς «ο Θεός με αξίωσε και έγινα στρατηγός» (!!!), στη συνέχεια υποστήριξε, με την αλαζονεία που τον διακρίνει: «Είναι καταδικασμένο να επιτύχει το ινστιτούτο. Και αν κάποιοι βρεθούν απέναντι για να ανακόψουν την πορεία του, να ξέρουν ότι θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι εννοώ. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα και το δηλώνω ευθέως απόψε». Στο τέλος, πάντως, κέρασε τους παρευρισκομένους ρακή και ξεροτήγανα...

- από το dimokratianews