ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο Κωστόπουλος πήρε και βαν για να κουβαλάει απεργοσπάστες


Οι δύο εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ στην ΙΜΑΚΟ, η Αγγελική Κάππου και η Μαίρη Κοντογεώργου, γράφουν και περιγράφουν τα της απόλυσής τους από τον Ομιλο του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού:

«Με τακτική σοκ και δέος απέλυσε ο Πέτρος Κωστόπουλος τις συνδικαλιστικές εκπροσώπους των συντακτών της ΙΜΑΚΟ: μας ζήτησε να υπογράψουμε στην είσοδο τις απολύσεις μας και κάλεσε την αστυνομία για να μας πετάξει έξω όταν ζητήσαμε λίγη ώρα για να μαζέψουμε τα πράγματά μας. Από τις επόμενες ώρες μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που μας συκοφαντούσαν με το χειρότερο τρόπο, ότι γνωρίζαμε για τις απολύσεις μας και ότι προκαλέσαμε επεισόδια. Όλα αυτά συνέβησαν μία μόλις εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέλυσε τη συνδικαλιστική εκπρόσωπο των Αττικών Εκδόσεων Ιωάννα Καζάκου. Αυτές οι απολύσεις των συνδικαλιστριών δεν είναι η εξαίρεση στον Τύπο αλλά ο κανόνας το τελευταίο διάστημα, αφού οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θέλουν να εξασφαλίσουν ότι το κύμα επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα που θα εξαπολύσουν θα έχει τη μικρότερη δυνατή αντίσταση.

Στην απεργία της Παρασκευής 1/4 που κήρυξαν τα σωματεία των συντακτών περιοδικού τύπου (ΕΣΠΗΤ), των λιθογράφων (ΠΕΛ), όπως και του προσωπικού του περιοδικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), ο Κωστόπουλος δεν δίστασε να επιστρατεύσει βανάκι που έκρυβε στην κλούβα εργαζόμενους, σε πολλούς από τους οποίους....
ασκούνταν πιέσεις να βρουν τρόπο να μπουν μέσα, ακόμα και πηδώντας από τα κάγκελα.
Μαζί με τα σωματεία μας περιφρουρήσαμε την απεργία μας με στόχο όχι για να ασκήσουμε κι εμείς τρομοκρατία στους συναδέλφους μας που ήθελαν να εργαστούν είτε γιατί το επέλεξαν είτε γιατί δέχτηκαν πιέσεις, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να ζητήσουν την ανάκληση των 10 απολυμένων συναδέλφων τους να απεργήσουν χωρίς να έχουν αντίποινα σαν αυτά που ζήσαμε εμείς για τη συνδικαλιστική δράση μας.

Σε όλα τα υπαρκτά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουμε συλλογική απάντηση, αφού αφενός οι ατομικές λύσεις δεν έχουν προστατεύσει κανέναν από την απόλυση ή την περικοπή του μισθού του, αφετέρου οι επιλογές από τη μεριά του εργοδότη δε δείχνουν να οδηγούν σε διέξοδο, αλλά το αντίθετο, παρόλο που η εταιρεία είναι κερδοφόρα.

Για αυτούς τους λόγους, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτέρας 4/4 και να έρθουν έξω από το κτίριο της ΙΜΑΚΟ ώστε να μπορέσουμε με συναδελφικό πνεύμα να συζητήσουμε τόσο για όσα προηγήθηκαν όσο και για το αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις επιθέσεις που έχουν έρθει και έρχονται σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις, οι περικοπές και η απόπειρα τρομοκράτησης συνδικαλιστών αφορούν όλους τους εργαζόμενους και για αυτό ζητάμε από τα εργατικά σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα μας με ψηφίσματα συμπαράστασης».