ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Απεργιακή θύελλα στα ΜΜΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ 24ΩΡΕΣ (ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΣΕ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΝΑ

Ζορίζει πολύ το πράγμα με τις απολύσεις και τις περικοπές αποδοχών, κατά το δοκούν, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν ό,τι μπορούν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011. Οι Ενώσεις ζητούν: Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ. Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών. Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις. Να σταματήσουν οι απολύσεις.

-Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» του κ. Αλαφούζου, αποφάσισαν τα δ. σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους. Η απεργία κηρύχθηκε από τις....
6.00 π.μ. της Τρίτης, 5 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2011 μα αίτημα την άμεση ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

-Υστερα από την καταχρηστική απόλυση από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ των συναδέλφων Αργυρούς Κράια και Άντζελας Καραγεώργου, οι οποίες εργάζονταν στον σταθμό πέραν των 10 ετών κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας, η οποία θα ακολουθήσει την γενική απεργία, που έχει κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011.