ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μηδείς... αγεωγράφητος εισίτω μοι την θύραν (της Μιχαλακοπούλου)

Δυο μαργαριτάρια γεωγραφικής σαχλαμάρας -αμφότερα από έντυπα του ΔΟΛ- αλίευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αναγνώστης μας που «καταβροχθίζει» ό,τι κυκλοφορεί σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα και βιβλιοπωλεία.
Το πρώτο δημοσιεύτηκε στον "Ταχυδρόμο" του Σαββάτου, στο αφιέρωμα για την Μόδα και την Πολιτική. Στο τμήμα περί "Φασισμού και κομμουνισμού στις ιταλικές πασαρέλες" γινόταν λόγος για την Μιούτσια Πράντα, που παντρεύτηκε το 1987 τον Πατρίτσιο Μπερτέλι. Και το κομμάτι τελείωνε ως εξής: «Ο γάμος τους έγινε στο δημαρχείο του Αρέτσο στις 14 φεβρουαρίου, αλλά το γαμήλιο ταξίδι είχε προηγηθεί. Το ζευγάρι είχε κάνει Πρωτοχρονιά στη Μόσχα -το τότε Λένινγκραντ».
Κι ένα ακόμη καταπληκτικό. Την Κυριακή στο "Βήμα" φιλοξενήθηκε άρθρο με τίτλο «Η τέχνη της "Αποκάλυψης" είναι made in Japan». Στο υποκεφάλαιο του άρθρου με τίτλο "Γοργόνες και...Μάνγκα, Πυρηνικές Σαύρες και Ηφαίστεια" γινόταν λόγος για μια ξυλογραφία του Χόκουσάϊ. Κι έγραφε το κείμενο: «Στο βάθος το Φίτζι, το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας, περιμένει τη σειρά του...»
Παρεμπιπτόντως στο Βέρμιο έχουν φυτέψει εδώ και καιρό μηλιές.... τύπου Φούτζι και οι καρποί τους έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις λαικές αγορές. ΄