ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Παραδίδουμε τον Θανάση Τσεκούρα στην κρίση των συναδέλφων του»



Την διαγραφή του διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Θανάση Τσεκούρα από τα μητρώα των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης. Κι αυτό γιατί ο Τσεκούρας αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του σωματείου και το καθολικό αίτημα για απεργία των συναδέλφων του εργαζομένων στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», όπως είχε υποχρέωση, εκτράπηκε σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες κατά των μελών του Δ.Σ. παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας.
Η Ενωση στην ανακοίνωση διαγραφής του Τσεκούρα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ και απαντάει και στην επιστολή παραίτησής του από μέλος της ΕΣΗΕΑ. «Παραδίδουμε τον Θανάση Τσεκούρα στην κρίση των συναδέλφων του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που καταλήγει:
«Ο πρώην "συνάδελφος" ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας με τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του και την....απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους συνδικαλιστικούς αγώνες στρέφεται κατά των ιδίων των συναδέλφων του στις εφημερίδες, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, για το δικαίωμα στην εργασία και την αμοιβή της, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την υπογραφή νέας, για να μην γίνουν οι περικοπές στους μισθούς τους, που αυταρχικά θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία. Στην κρίση αυτών των συναδέλφων του παραδίδουμε τον κ. Τσεκούρα».