ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σάλος για τον «Υπουργό Express Service»

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πάταγο προκάλεσε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τον «Υπουργό Express Service» που αποκάλυπτε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου πήρε ευνοϊκές αποφάσεις για τον υπ΄αριθμόν 1 ιδιώτη οφειλέτη φόρων του Ελληνικού Δημοσίου, τον Γ. Ραπτόπουλο της EXPRESS SERVICE. Ταυτόχρονα ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και στο Πρώτο Θέμα το οποίο αναφέρει πως «με τις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί την εικόνα "διαπλεκόμενου" υπουργού, που επιχειρεί να εκβιάσει και να φιμώσει τον Τύπο». Ο υπουργός με απάντησή του δεν διαψεύδει το δημοσίευμα ως προς την ουσία, επιτίθεται όμως ευθέως κατά του Θέμου Αναστασιάδη και απειλεί οτι θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Παπακωνσταντίνου που απειλεί την εφημερίδα και με χρήση των φοροδιωκτικών μηχανισμών σε βάρος της, αναφέρει....μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του Υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη. Τα εξώδικα αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ Α.Ε.(...)»

Το Πρώτο Θέμα με τη σειρά του απαντά θέτοντας έξι ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«(...) Ο κ. υπουργός όχι μόνον δεν διαψεύδει ως προς την ουσία αλλ' αντιθέτως επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις και αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα, δίκην συνηγόρου της EXPRESS SERVICE ισχυριζόμενος ότι όχι μόνον δεν οφείλει αλλά αντιθέτως έχει λαμβάνειν από το υπουργείο Οικονομικών. Η άνευ περιστροφών υπεράσπιση από τον κ. Παπακωνσταντίνου του υπ' αριθμόν 1 οφειλέτη του Δημοσίου μιλά από μόνη της. Ποιές άλλες θετικές ρυθμίσεις υπέρ μεγαλοφειλετών του Δημοσίου έχει υπογράψει (όπως ο ίδιος ομολογεί στην απάντησή του) και για ποιούς; (…)
(…) Οσον αφορά τις προσωπικές επιθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου προς το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τις απειλές για χρήση των φοροδιωκτικών μηχανισμών σε βάρος μας, του υπενθυμίζουμε πως ακριβώς τα ίδια έκαμαν πριν από αυτόν κάποιοι υπουργοί της ΝΔ, που ανησυχούσαν για προσωπικά ζητήματα διαπλοκής και πλουτισμού. Δεν είχαν την καλύτερη τύχη όσο κι αν μας απείλησαν.
Κατά τα λοιπά, λυπούμαστε ιδιαίτερα που με τις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί την εικόνα "διαπλεκόμενου" υπουργού, που επιχειρεί να εκβιάσει και να φιμώσει τον Τύπο. Ομως ό,τι και να πράξει σε βάρος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε με αδιάσειστα στοιχεία ενέργειές του με τις οποίες ευνοεί, συγκαλύπτει ή διαπλέκεται με μεγαλοεπιχειρηματίες και επώνυμους, την ίδια ώρα που σφαγιάζει κατά τον πλέον ανάλγητο τρόπο τον απλό και ανώνυμο Ελληνα εργαζόμενο.
Για την ιστορία σημειώνουμε ότι το σύνδρομο "ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ" χτυπά για πρώτη φορά την κυβέρνηση ΠαΣοΚ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Μένει να δούμε αν η ιστορία επαναλαμβάνεται.»