ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μικροεπεισόδια και ένταση στις Αττικές Εκδόσεις

-Αφήστε να περάσουν όσοι θέλουν να δουλέψουν!..
-Κι εγώ θέλω να δουλέψω αλλά δεν μπορώ γιατί με απέλυσαν, κύριε νομικέ σύμβουλε...


Αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια στις Αττικές Εκδόσεις του Φιλιππόπουλου όπου από σήμερα έχουν ξεκινήσει κυλιόμενες απεργίες στις εταιρείες του Ομίλου από την ΕΣΠΗΤ και την ΠΕΛ κατά των εκδικητικών απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν στελέχη της εταιρείας πρωτοστάτησαν σε εκδηλώσεις τρομοκράτησης των απεργών και σύμφωνα με μαρτυρίες προπηλάκισαν (παρουσία της αστυνομίας) όσους βρέθηκαν από το πρωί εκεί για περιφρούρηση της απεργίας. Στην περιφρούρηση συμμετείχαν και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι από άλλα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, τοποθετώντας πανό στις εισόδους.
Την ίδια ώρα ο νομικός σύμβουλος της εργοδοσίας, επιχείρησε να δημιουργήσει φασαρία απαιτώντας να φύγουν από την είσοδο όσοι δεν είναι απεργοί και να πάνε στην... Κηφισίας, καθώς όπως είπε «παρεμποδίζουν αυτούς που θέλουν να εργαστούν». Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση ενός από τους συγκεντρωμένους: «Κι εγώ θέλω να δουλέψω αλλά δεν μπορώ γιατί με απέλυσαν μαζί με πολλούς άλλους που επίσης θέλουν να δουλέψουν...»

Όπως όμως γράφει και το μπλογκ financialcrimesnews (από όπου και η φωτογραφία) όταν σε ένα χώρο βρίσκονται εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες, τότε πρέπει να απεργούν ΟΛΑ τα κλαδικά σωματεία, διότι στην απεργιακή ανακοίνωση δεν είδαμε να υπάρχουν οι υπογραφές της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΠΗΤ, με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση εργαζόμενοι που η ψυχή τους είναι με την απεργία, αλλά χρειάζονται και κάποια κάλυψη. Ολοι περίμεναν στις 8 το πρωί που ξεκίναγε η περιφρούρηση, λίγο μεγαλύτερη παρουσία "θεσμικών", δηλαδή μελών του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (ήταν μόλις δύο) και της ΠΟΕΣΥ (κανένας).