ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γενική συνέλευση με γκρίνιες στην Ελευθεροτυπία

Mε αρκετό κόσμο, κυρίως δημοσιογράφους και σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, τον πρόεδρο Πάνο Σόμπολο και τον γραμματέα. Αντώνη Νταβανέλο, έγινε η γενική συνέλευση στην Ελευθεροτυπία.
Ο κόσμος ήταν λιγότερος από άλλες «μαχητικές» συνελεύσεις, που είχαν επίκεντρο εσωτερικά θέματα. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ευρεία αντιπροσωπεία από το διασωματειακό, με τους εκπροσώπους και των άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων να κάνουν τοποθετήσεις.
Η κακή οργάνωση, η απουσία των σωματείων όλο αυτόν τον καιρό και οι ατυχείς χειρισμοί προηγούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, έγινε αφορμή για έντονη κριτική αλλά και αμφισβήτηση από ορισμένους, της σκοπιμότητας των προγραμματισμένων απεργιών. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι διοικήσεις των σωματείων, που αντί για προγραμματισμό δράσης και ιδέες, του πώς να αντιμετωπιστεί η εργασιακή λαίλαπα, βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονες επικρίσεις. Από την πλευρά τους όμως και οι εργαζόμενοι την έντονη αγανάκτησή τους για....την πολύχρονη απουσία των σωματείων από τους αγώνες (με φυσική παρουσία, περιφρουρήσεις κλπ) ας την κρατήσουν για τη γενική συνέλευση του σωματείου τους.
Η κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων αφορά όλους ανεξαιρέτως και ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις για νησίδες εργασιακής ειρήνης, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη, κατεδαφίζονται συμβάσεις και τα σχετικά.

-από financialcrimesnews