ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Περικοπές μισθών και νέες κινητοποιήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεχίζεται καθώς χθες Τετάρτη οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για την περικοπή του 10% του μισθού τους, παρόλο που το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι ΔΕΚΟ.
Το… ωραίο της υπόθεσης είναι όμως, όπως ενημερώθηκαν, ότι και τον πετσοκομμένο μισθό δεν θα τον λάβουν σήμερα Πέμπτη (όπως ήταν προγραμματισμένο) αλλά κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο ενώ το αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για επιπλέον επιχορήγηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ θεωρείται απίθανο να ικανοποιηθεί.
Ύστερα από τις εξελίξεις αυτές το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την σήμερα Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής....του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και να μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρακτορείου, του διευθυντή Ηλία Μάτσικα να περικόψει κατά 50% το ημερομίσθιο όσων πάρουν μέρος στις στάσεις εργασίας. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Μάτσικας, λένε οι εργαζόμενοι, είναι το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις δεν στρέφονται κατά του διευθυντή αλλά κατά όσων θέλουν την μετατροπή του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ.

-από topontiki.gr