ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Αντετοκούνμπο-Τσιτσιπάς: Ο κόσμος ξέρει και τι και ποιος...


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι, με σποτ της Πολιτικής Προστασίας, κήρυκας της υπευθυνότητας και των προσωπικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Αλλά αποδείχτηκε δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτη. Εν μέσω ξεφαντωμάτων στη Μύκονο, έστελνε μηνύματα σε όλους μας, και ιδιαίτερα στη γενιά του που ασφυκτιούσε στις πόλεις και εμείς την κατακεραυνώναμε αν και όποτε ξέφευγε: «Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορωνοϊό. Γι’ αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά», έλεγε. Προέτρεπε να αγκαλιάσουμε τα μέτρα, εκείνος που αγκαλιαζόταν στη Μύκονο με έναν σωρό, όπως έκανε τώρα και στο Ντουμπάι, φροντίζοντας αυτός (ή όποιοι άλλοι) να φτάσουν οι φωτογραφίες-μήνυμα στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλονται διαρκώς τα σποτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όλοι μαζί, παίζουμε άμυνα και κερδίζουμε ξανά την ελευθερία μας», λέει και πείθει. Δεν μας κουνάει το δάχτυλο, δεν κάνει άλλα και λέει άλλα.
Ανάμεσα στα πολλά που γράφτηκαν για των Ελλήνων ξεφάντωμα στο Ντουμπάι, ξεχωρίσαμε το παρακάτω του φίλου Μανώλη Γρηγοράκη: «Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Αντετοκούνμπο συμμετείχαν στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία από τον κορωνοϊό. Όμως μόνο ο ένας από τους δυο δικαίωσε τη συμμετοχή του με τη δημόσια στάση και συμπεριφορά του –ο άλλος πήγε κόντρα. Ο κόσμος ξέρει και τι και ποιος».
«Τις ημέρες των γιορτών συνεχίζουμε τον κρίσιμο αγώνα για την υγεία μας», μας λέει ο Γιάννης. Στις μέρες των γιορτών παίρνουμε το αεροπλάνο και ξεφαντώνουμε εκεί που το επιτρέπουν, διαμηνύει με το παράδειγμά του ο κήρυκας της εγκράτειας κατά του κορωνοϊού για «να προστατεύσουμε τους γονείς και τους παππούδες μας». Διαλέγετε και παίρνετε. Εμείς έχουμε διαλέξει.
- από το harddog