ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η Ευρώπη «έσπασε το φράγμα» των 25 εκατομμυρίων κρουσμάτων


Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που πολλές χώρες επαναφέρουν ή παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας απειλεί με κατάρρευση τις υπηρεσίες υγείας.
Η Ευρώπη έχει καταγράψει.. τουλάχιστον 25.016.506 κρούσματα και 559.863θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Η ήπειρος, όπου κατοικεί μόλις το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού, παραμένει η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, με σχεδόν το 30% των συνολικών κρουσμάτων και θανάτων.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τρίτη πιο σκληρά μέτρα, διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα του εξαπλώνεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας μέσα σε 21 ημέρες.
Η Γερμανία, με περίπου 600 θανάτους την ημέρα, κατά μέσο όρο, παρέτεινε το πανεθνικό λοκντάουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι τα νοσοκομεία και ιδίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ήδη υπερπλήρη. Στην Ιταλία, οι περιορισμοί παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Στην Ελλάδα έχουμε 5.146 θανάτους συνολικά, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.