ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Βίντεο ντοκουμέντο: H στιγμή που πυροβολείται η γυναίκα μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο στα social media kai αποτυπώνει ακριβώς το πως πυροβολήθηκε από αστυνομικό και τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος η απόστρατος Άσλι Μπάμπιτ, μέσα στο Καπιτώλιο.
Η διαδηλώτρια είχε εισβάλλει με πολλούς άλλους στο κτίριο του Κογκρέσου όπου αστυνομικοί είχαν φράξει μία πόρτα με έπιπλα προσπαθώντας να ανακόψουν τους εισβολείς. Όταν προσπάθησε να σκαρφαλώσει ένας άνδρας με πιστόλι στο χέρι, προφανώς αστυνομικός την πυροβολεί εν ψυχρώ.
Η Άσλι Μπάμπιτ ήταν το πρώτο από τα τέσσερα θύματα που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των συγκρούσεων εντός κι εκτός του Καπιτωλίου κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η γυναίκα ήταν θερμή υποστηρίκτρια του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ταξίδεψε από το Σαν Ντιέγκο στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχει στην διαδήλωση που στόχο είχε να αποτρέψει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από την Γερουσία.
Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντεϊ επιβεβαίωσε ότι η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε από τα πυρά ενός άνδρα των αρχών ασφαλείας στο Καπιτώλιο.