ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Σάλος από την κυνική ομολογία Αδωνη για τη Θεσσαλονίκη

Τσίπρας: Έβαλαν το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή

Σε μια κυνική παραδοχή προέβη σήμερα  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που είπε πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
«Κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς.. έλεγαν ότι πρέπει να γινει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που παραδέχτηκε ότι «από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία, στην πίστη δεν κάναμε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη» σημειώνοντας: «Εκείνη την ημέρα συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η Εκκλησία να ελέγξει αυτή τη συρροή, δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν. Και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα».
Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου είχε ισχυριστεί ότι «δεν υπήρχαν αιτήματα  από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα [τη Θεσσαλονικη]. Ούτε κανείς ειδικός μας το είχει υποδείξει αυτό»...

ΣΥΡΙΖΑ: «Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη»

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως "κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει"» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπλήρωσε δε πως ο υπουργός ανάπτυξης «επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έβαλε για άλλη μια φορά
το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά μετά την κυνική παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει.
Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής.
Οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο εφησυχασμό. Χαρακτήρισαν «αυθαίρετη απόφαση» τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών.
Ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε.
Μετά, έμαθαν από τα κανάλια, πριν καν συνεδριάσουν και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία.
Πάλι τους αγνόησε.
Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες.
Όπως δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές.
Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευθεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις».

Τι απαντάει ο Αδωνης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κυνική του παραδοχή για τη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του:
«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.
Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.
Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».