ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Δολοφονήστε τα ΜΜΕ»: ένα από τα συνθήματα που έγραψαν στο Καπιτώλιο οι φίλοι του Τραμπ


Με τίτλο «Μετά από εισβολή στο αμερικανικό Καπιτώλιο – Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις ταραχές», η ανάλυση που υπογράφει η δημοσιογράφος Isabelle Klein στην Deutschlandfunk αναφέρει:
Όταν το αμερικανικό Καπιτώλιο κατελήφθη, δέχθηκαν επίθεση από υποστηρικτές του.. Ντόναλντ Τραμπ και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ενώ παρεμποδίστηκαν και κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. Μάλιστα οι καταληψίες σκάλισαν σε πόρτα του Καπιτωλίου το σύνθημα «Δολοφονήστε τα ΜΜΕ».
Την ώρα που οι ταραχές ήταν ακόμη σε εξέλιξη, οι δημοσιογράφοι επιτόπου μετέδιδαν ότι θα μεταδίδουν όλα όσα συμβαίνουν όχι μόνο για λογαριασμό τον εργοδοτών τους αλλά και μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στο Twitter αλλού δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν, μεταξύ άλλων, πώς οι άνθρωποι του Τύπου παρενοχλήθηκαν, παρεμποδίστηκαν και δέχθηκαν επανειλημμένα επιθέσεις από διαδηλωτές. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος του Bloomberg, William Turton, κατέγραψε σε βίντεο τους υποστηρικτές του Trump να καταστρέφουν οδοφράγματα και εξοπλισμό.
- περισσότερα στο hellasjournal