ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Εθνοφρουρά στο Καπιτώλιο - Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον

Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο στήθος

Τις πιο «σκοτεινές της ώρες» ζει η Δημοκρατία στις ΗΠΑ, μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος.. Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις. Περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος μέλη της Εθνοφρουράς μπήκαν στο Καπιτώλιο, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην Ουάσινγκτον.
Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου. Ηδη, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην Oυάσινγκτον σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.
Μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες εντός του κτιρίου του Καπιτωλίου. Επιπρόσθετα, όπως μεταδίδει το CNN, μία γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού πυροβολήθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Όπως μεταδίδει το NBC η γυναίκα τελικά κατέληξε στα τραύματά της