ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Γιατί τον Τάκη, κύριε Μητσοτάκη;

Στο ποδόσφαιρο το ακούμε συχνά: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, με τον χθεσινό ανασχηματισμό, εισάγει στην πολιτική ένα άλλο αξίωμα. Δικό του. Ομάδα που χάνει δεν αλλάζει. Ως εκ τούτου:
  • Ο Κικίλιας μένει στη θέση του γιατί κατάφερε να έχουμε αυτή τη στιγμή χιλιάδες νεκρούς, άφησε ανοιχτές τεράστιες, μαύρες και μακάβριες, τρύπες στο ΕΣΥ, ήταν από τους αυτουργούς της παρέλασης των σέλφι εμβολίων. Άρα, ζήτω του!
  • Ο Θεοχάρης μένει στη θέση του γιατί άνοιξε με τον πιο πρόσφορο -για τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς- τρόπο τον τουρισμό. Εισήγαγε στη χώρα πλήθος από κρούσματα, άνοιξε τα νησιά και τις θάλασσες σε επισκέπτες χωρίς να υποκύψει στη γραφειοκρατία των τεστ. Άρα, ζήτω του!
  • Ο Άδωνις μένει στη θέση του γιατί τα λουκέτα διαδέχονται λουκέτα, τα ακροβατικά κλείσε - άνοιξε διαδέχονται κωλοτούμπες, η αγορά στενάζει, η μεσαία τάξη αναστενάζει και ο υπουργός προφανώς και δεν αλλάζει. Άρα, ζήτω του!
  • Ο Καραμανλής μένει στη θέση του γιατί παρέδωσε κόσμο και κοσμάκη στον κορωνοϊό με όχημα τα οχήματα των δημόσιων μεταφορών. Το μετρό και τα λεωφορεία έγιναν τα καλύτερα εργαστήρια επώασης και διάδοσης του ιού. Άρα, ζήτω του!
  • Η Μενδώνη μένει στη θέση της γιατί έδειξε μοναδική αποφασιστικότητα στο ξήλωμα των αρχαίων της Βενιζέλου, στη βελτίωση της Ακρόπολης με μπετόν και βέβαια στην εγκατάλειψη των ανθρώπων του πολιτισμού στο έλεος της κρίσης. Άρα, ζήτω της!
  • Ο Σταϊκούρας μένει στη θέση του γιατί έδειξε μοναδικές ικανότητες. Μας βούλιαξε στην ύφεση πριν την πανδημία. Φρόντισε η ύφεση να γίνει βάραθρο με τα μη μέτρα τον καιρό της πανδημίας. Αποτελεί, συνεπώς, εγγύηση ότι τα χειρότερα για την οικονομία είναι μπροστά μας. Άρα, ζήτω του!
Τούτων δοθέντων, ο πρωθυπουργός μένει αμετακίνητος όχι μόνο στη θέση του -αλίμονο...- αλλά στις θέσεις του. Ζήτω του κι αυτουνού. Με έναν λόχο νέους υπασπιστές - υφυπουργούς, μπας και τολμήσει κανείς να θίξει την πολιτική του. Τελικά την πλήρωσε τη νύφη -ποια νύφη αυτός και ο Κύριός του ξέρουν- ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Έτσι που αν ψάχνετε τίτλο με κάποιο συναίσθημα για τον ανασχηματισμό, ίσως σας κάνει αυτός: «Όλα καλά, κύριε Μητσοτάκη, αλλά γιατί τον Τάκη;».

Θανάσης Καρτερός / Αυγή