ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η τελευταία σελίδα των Νέων δεν χειροκρότησε τον ανασχηματισμό


Δεν χειροκρότησαν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό οι δύο αρθρογράφοι της τελευταίας σελίδας των Νέων. Πιο αυστηρός στα σχόλιά του ήταν ο Μιχάλης Μητσός και οπωσδήποτε όχι θετικός ο Γιάννης Πρετεντέρης. Ο πρώτος εκτίμησε ότι οι ρηξικέλευθες ιδέες στις οποίες αναφερόταν χθες ο η στήλη του «δεν θα βρουν τη θέση τους ούτε σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα», ενώ σχολίασε ότι «η νέα κυβέρνηση είναι "βαριά" σε μια εποχή που.. ευνοεί μικρά και ευλύγιστα σχήματα, τα 59 μέλη της είναι πολλά».
Γράφει ο Μ. Μητσός: «Κάποιοι υπουργοί που δεν "τραβάνε" παραμένουν στις θέσεις τους, με το επιχείρημα ότι χειρίζονται ευαίσθητους φακέλους και τυχόν απομάκρυνσή τους θα έστελνε λάθος μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα ανοίγματα προς τον κεντροαριστερό χώρο, που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός στην αρχή της θητείας του περιορίστηκαν σε δύο (ακόμη!) παλιά στελέχη του Ποταμιού. Οι "ρηξικέλευθες ιδέες" στις οποίες αναφερόταν χθες η στήλη δεν θα βρουν τη θέση τους ούτε σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετεντέρης εκτιμά ότι ουσιαστικά το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι η πανδημία. «Αν πάρουμε τα πράγματα με την απλή λογική, η κυβέρνηση είχε μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα: τη διαχείριση της πανδημίας. Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να ανοιγοκλείνεις την κοινωνία κάθε εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο. Αλλά ο χθεσινός ανασχηματισμός μόνο ένα πράγμα δεν ακούμπησε: τη διαχείριση της πανδημίας. Όσοι εμπλέκονται έμειναν στη θέση τους. Πράγματα που σημαίνει δυο πράγματα. Είτε ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος από αυτή τη διαχείριση. Είτε έκανε έναν ανασχηματισμό για τον οποίο δεν υπάρχουν πολλές εξηγήσεις».

- από το harddog