ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Ν. Καπραβέλος για κορονοϊό: Εάν πιάσει «φωτιά» στην Αθήνα πολύ φοβάμαι ότι θα μιλάμε για ελληνική τραγωδία


Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική επεσήμανε:
«Πρέπει να προσέξετε γιατί εμείς.. το ζήσαμε και ειλικρινά δεν θέλουμε να το ξαναζήσει κανείς άλλος. Πέρα από την τραγικότητα των αριθμών, πίσω είναι η τραγικότητα των ανθρώπων. Είναι κάτι ανάλογο με τον Οκτώβρη εκεί που μας έπιασε στον ύπνο το δεύτερο κύμα.
Ο Ιανουάριος για εμάς, και όλα τα μαθηματικά μοντέλα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είμαστε σε αγαστή συνεργασία βλέπουν ότι υποβόσκει αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός, η κορυφή του παγόβουνου ίσως μας ξεγελάει. Φαίνονται λίγα τα κρούσματα γιατί δεν κάνουμε πολλά τεστ δηλαδή υστερούμε πάρα πολύ στο να ανιχνεύσουμε την πραγματική εικόνα της πανδημίας . Δεν έχουμε την ακριβή εικόνα, βλέπετε την εικόνα από τα λύματα που είναι μια αξιόπιστη μέθοδος πρόληψης διότι και εμείς προειδοποιούσαμε λέγαμε για δεύτερο κύμα και κανένας δεν μας πίστευε, τώρα λέμε για τρίτο κύμα-σίγουρα μας πιστεύουν περισσότεροι- που έρχεται και επειδή άναψε φωτιά στη Βόρεια Ελλάδα και βλέπετε τον αριθμό θυμάτων εάν πιάσει φωτιά στην Αθήνα πιστέψτε με πολύ φοβάμαι ότι θα μιλάμε για ελληνική τραγωδία».