ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Τσίπρας: Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με συμμετοχή λοιμωξιολόγων

BINTEO

Δύο προτάσεις κατέθεσε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη δήλωσή του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.
Επανέλαβε το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ, και με τη.. συμμετοχή εκπροσώπων της επιστημονικής Επιτροπής, ενώ κατέθεσε και πρόταση με δύο σκέλη για να εξασφαλιστεί η επάρκεια των εμβολίων ώστε να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός που όπως είπε κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Πιο συγκεκριμένα ζήτησε η χώρα «να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ζητήσει από την ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες κα τις δώσει σε κάθε κράτος να τις διαχειριστεί, με τις εγχώριες δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα κι μαζικά οι απαραίτητες δόσεις.
Αν δεν ευοδωθεί αυτό, «τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες με εταιρείες ή χώρες που παράγουν το εμβόλιο μαζικά».
Επίσης, για άλλη μια φορά και αφού όπως θύμισε, απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό η πρόταση για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, κατέθεσε την πρόταση να υπάρξει άμεσα η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την ΠτΔ με την συμμετοχή εκπροσώπων της Επιτροπής των επιστημόνων ώστε να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση και ολοκληρωμένο σχέδιο.
Κάλεσε δε τον Κυριακο Μητσοτάκη «έστω την ύστατη στιγμή να αφήσει το εγώ», απέναντι στην ανάγκη της ενίσχυσης της προστασίας τη Δημόσιας Υγείας διαφορετικά, είπε η ευθύνη θα είναι δική του.

- πηγή: topontiki