ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Εργαζόμενοι της Google ίδρυσαν σωματείο


Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσαν σωματείο, όπως γνωστοποιούν μέσω των New York Times, με σκοπό να σταματήσουν να μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τα προβλήματά τους.
«Η Alphabet Workers Union έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης»,.. γράφουν οι δύο νεοεκλεγέντες, Κόουλ και Σο, στην ηγεσία του σωματείου.
Στο άρθρο τους θυμίζουν ότι τον Νοέμβρη του 2018 περίπου 20.000 υπάλληλοι της Google, μαζί με υπαλλήλους της Waymo, της Verily κι άλλων εταιρειών του τεχνολογικού γίγαντα, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, σε διάφορές πόλεις του κόσμου.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι NYT έγραφαν ότι η Google είχε πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δύο στελέχη, που είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων τους αλλά έφυγαν χωρίς καμία συνέπεια.
Οι Κόουλ και Σο θυμούνται διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση εκείνη την μέρα, να καταγγέλλουν επίσης παρενοχλήσεις ή φυλετικές διακρίσεις.
Και τονίζουν πως για μεγάλο διάστημα χιλιάδες εργαζόμενοι θυγατρικών της Google και της μητρικής εταιρείας είχαν δει τα αιτήματά τους, στα οποία εξέφραζαν σοβαρές ανησυχίες, να αγνοούνται από τους ανωτέρους τους, την ώρα που τα αφεντικά τους συνεργάζονται με καταπιεστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.