ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Επίσημη πρώτη για το εμβόλιο της AstraZenec στη Βρετανία


Ο 82χρονος νεφροπαθής Μπράιαν Πίνκερ είναι ο πρώτος Βρετανός πολίτης που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca το πρωί της Δευτέρας. Η χορήγηση του εμβολίου που παρασκευάστηκε με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ξεκίνησε επισήμως σήμερα και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, μίλησε για «θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης».
Ο Ματ Χάνκοκ, και εν αναμονή.. ανακοινώσεων για νέα αυστηρότερα μέτρα στη Βρετανία, τόνισε ότι αυτός θα είναι ο μόνος μακροπρόθεσμος δρόμος για την έξοδο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας. «Προφανώς έχουμε τα πολύ θετικά νέα σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε να χορηγείται το εμβόλιο της Οξφόρδης», επεσήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. «Πρόκειται για θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης το ότι καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Από την αρχή είχαμε δει ότι το εμβόλιο ήταν ο μόνος τρόπος εξόδου μακροπρόθεσμα».
Ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ, που ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης και ο οποίος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Τσόρτσιλ» της Οξφόρδης, δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι' αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη».
Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου.