ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

MEGA μπέρδεμα

Η κόντρα του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA Ράνια Τζίμα, επειδή το κανάλι παρουσίασε ψυχρά την δημόσια παραδοχή του ότι το άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού ήταν βασική αιτία που "έπεσαν έξω" στη διαχείριση της πανδημίας, φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου..Ο εκνευρισμός που εκδήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε ένα μέσο ενημέρωσης που μόνο φιλοΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί ήταν απολύτως ενδεικτικός του αυταρχισμού της κυβέρνησης που απαιτεί από τους "δικούς της" προπαγανδιστικό ζήλο χωρίς δημοσιογραφικές εκπτώσεις.
Δεν ανέχονται καμία παρέκκλιση και καμία απόχρωση στην στήριξη της κυβέρνησης και στη συμμόρφωση προς τις οδηγίες τους. Ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης, μετά το θόρυβο που σηκώθηκε, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν, παρόλο που υπάρχει βίντεο. Ε, δεν θα ανεχόταν από αυτούς που θεωρεί συνεργάτες της κυβέρνησης να μην παρουσιάσουν τα ψέματά του ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Το MEGA και η Ράνια Τζίμα σεβάστηκαν τους τηλεθεατές τους και μετέδωσαν το σχετικό ρεπορτάζ με εγκυρότητα. Αυτό προκάλεσε τσιρίδες σε απευθείας μετάδοση - κάτι που εξέθεσε τον ίδιο και ενίσχυσε την αξιοπιστία του καναλιού.
Μετά ήρθε ο Μπογδάνος. Ο βουλευτής της ΝΔ ενοχλήθηκε και από τον ΣΚΑΪ (!!!) και από το MEGA που μετέδωσαν ότι ήταν παρών κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο. Η επιχείρηση, λέει, έγινε μια ώρα μετά την δική του "αυτοψία" στο χώρο. Αλήθεια με ποιον κωδικό πήγε στη Στουρνάρη; Σωματική άσκηση ή βοήθεια σε πρόσωπο που έχει ανάγκη; Γιατί στα βουλευτικά καθήκοντα δεν περιλαμβάνεται επιθεώρηση αστυνομικού έργου.
Ο Κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε μάλιστα «στο MEGA του Στ. Μαλέλη», επειδή το διευθυντικό στέλεχος του καναλιού είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, για να υπαινιχθεί ότι υπάρχει ιδεολογική φόρτιση πίσω τη δημοσιογραφική προσέγγιση του θέματος.
Το συμπέρασμα είναι προφανές: Οι σκληροί της ΝΔ δεν ανέχονται ούτε καν προσχήματα στον μιντιακό αγώνα για την εξαφάνιση της Αριστεράς. Ζητούν τυφλή υπακοή και καμία αναστολή. Αν διαπιστώσουν ίχνος δημοσιογραφικής ευθιξίας, εξοργίζονται και επιτίθενται.
Ο στίχος του Λέοναρντ Κοέν που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να κλείσει την ομιλία του στη Βουλή, «υπάρχει μία ρωγμή, μία ρωγμή στα πάντα. Έτσι μπαίνει το φως», είναι εντελώς ανοίκειος στη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του που δεν ανέχεται απολύτως καμία ρωγμή και κανένα φως.