ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

«Οχι» της Φώφης στο συλλογικό κείμενο διαμαρτυρίας – Η αντίδραση Κουτσούμπα


Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά δεν θέλησε να στηρίξει το κείμενο διαμαρτυρίας (συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25) ενάντια στην κυβερνητική απόφαση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα, επί τέσσερις μέρες με αφορμή το Πολυτεχνείο.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής, μορφοποιήθηκε το κείμενο, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που υπογράφεται από τους βουλευτές και τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του Μέρα25, εκπροσώπους συνδικάτων, μαζικών φορέων, νομικούς, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, αιρετούς κ.ά. Μέσα από το κείμενο ζητείται από την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων με αφορμή το Πολυτεχνείο. Ολα αυτά μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Δ. Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία 'όμως υπήρξε αρνητική στο να υπογράψουν το κείμενο οι βουλευτές του κόμματός της, γιατί όπως είπε με αυτό τον τρόπο «παίζεται το παιχνίδι του Μητσοτάκη». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η οποία αρνείται να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία ενάντια στην αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ.