ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Από κορωνοϊό πέθανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά - 40 νεκροί τις τελευταίες ώρες

Σε ηλικία 62 ετών πέθανε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης. Ο μητροπολίτης Λαγκαδά είναι ένας από τους 40 ασθενείς με covid-19 που κατέληξαν στα νοσοκομεία όλη της χώρας από χθες το απόγευμα και στη διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότεροι έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι το σύνολο των.. θυμάτων ήταν 1.035, στα οποία προστίθενται πλέον και οι σαράντα που κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά πέθανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου σχετικά με τον θάνατο του μητροπολίτη αναφέρει:
«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα
».
Σύμφωνα με το protothema.gr: Ηταν από τους ιεράρχες που τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ήταν όμως και μεταξύ εκείνων που είχαν πάρει μέρος στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου. Μετά τη Δοξολογία που είχε ξεσηκωθεί σάλος από το γεγονός ότι αρκετοί ιεράρχες είχαν εμφανισθεί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις. Μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι νόσησε από κορωνοϊό και ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος.